Alapelvek, amiket figyelembe kell venned, ha meg akarod találni az igazit!

Nehéz dolog a randevúzásról írni egy olyan világban, ahol a keresztények nagy részén is nyomot hagyott a szexualitással és meztelenséggel átitatott életfilozófia.

Napjainkban sajnos -a divattól kezdve a reklámiparig- a testet helyezik a középpontba. Keresztény templomokban is találkozunk ma hölgyekkel, akiknek annyira rövid a szoknyájuk, hogy kínosan próbálnák lejjebb húzogatni, de nem lehet.

A következő alkalommal viszont ismét azt a bizonyos ruhadarabot fogják felvenni és az érvük számukra nagyon is meggyőző: ” Ez a divat!”

A Biblia nem beszél a randevúzásról, mert a bibliai időkben nem randevúztak, egészen más módja volt a párválasztásnak.

Van azonban néhány fontos dolog ezzel kapcsolatosan, amit a Bibliában olvasunk.

Vagy nem tudjátok, hogy a ti testetek a Krisztus tagja? Most tehát azok, akik a Krisztus tagjai, parázna nő tagjaivá legyenek? Szó sem lehet róla! 1 Korintus 6:15

Kerüljétek a paráznaságot! Minden más bűn, amit elkövet az ember, kívül van a testén, de aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik. 1 Korintus 6:18

Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok?

Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben. 1 Korintus 6:19-20

Manapság az egyedülállók jelentős része megy egyik kapcsolatból a másikba. Egyik kalandból a másikba mennek, és azt gondolják, hogy a szex az valami jelentéktelen dolog, amivel ha visszaélnek, nincs semmi következménye.

Ezek az emberek nem értik meg, hogy a szex nagyon is fontos dolog az Isten tervében. Azért teremtette a nemiséget és ezzel a szexualitást, hogy az ember utódokat nemzhessen.

Természetesen a másik fontos célja Istennek az volt, hogy a szex legyen az az intim kapcsolat két ember között, melynek segítségével két test eggyé válik.

A szexualitás mély összekapcsolódást jelent két személy között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!