Vigyázat! Házasságtöréshez vezető szokások!

Egy férj mondta el egyszer, hogy egyik kolléganőjével bensőséges beszélgetéseket folytatott, aminek eredményeképpen kötődni kezdett érzelmileg a bizonyos hölgyhöz.

A felesége megsejtette a dolgot abból, ahogyan a férje fizikailag és érzelmileg is kezdett jobban elzárkózni tőle.

Itt nem ment el a dolog testi házasságtörésig, mégis óriási károkat okozott ez a házaspár számára, és kezdhették újjáépíteni a kapcsolatukat és az összeomlott bizalmat.

Mik azok a szokások, amelyeknek kialakításával tökéletes táptalajt képezünk a házasságtörés csapdájának.

  1. Rutinból megélt házasság.

Arra gondolok, amikor a házasfelek még egy háztartásban élnek, a napi rutinjuk zajlik a maga medrében, de igazából már érzelmileg és szívükkel is kiléptek a házasságukból. Egymás mellett vannak, de a szívük nagyon távol van.

Talán nem akarnak elválni, de már rég feladták még a reményt is, hogy bármi is jobb lesz a házasságukban, ezért nem is hajlandóak igazi erőfeszítést tenni a kapcsolatuk érdekében.

  1. Válással fenyegetőzés.

Egy ismert keresztény magazinban olvasta egyszer a feleségem, amint egy hölgy azt taglalta a cikkében, hogy nem árt néha a férjeinket válással fenyegetni, hiszen ezzel a módszerrel könnyebben elérhetjük amit szeretnénk. Természetesen nem kell komolyan gondolni a fenyegetést. Azóta már nem rendeljük és nem olvassuk ezt a magazint.

Amikor a válás felmerül a házasságotokban, amikor válással fenyegeted a házastársadat, egy pillanat alatt porrá zúzod azt a bizalmi alapot, amire az egész házasságotok épült.

Arról nem is beszélve, hogy amikor csak gondolati szinten is fontolgatjuk a kilépést a házasságunkból, sokkal inkább sebezhetőek leszünk a házasságtöréssel kapcsolatosan.

Az erős alapra épülő házasságokban nincsen kilépési lehetőség és nem létezik a válás szó a szótárunkban.

  1. Titkolózás a házastársad előtt!

A titkok az intimitás legnagyobb ellenségei. Amikor azon kapod magad, hogy törölsz bizonyos üzeneteket a telefonodról, számítógépedről, eltitkolsz dolgokat vagy teszel dolgokat amikről nem szeretnéd ha a házastársad tudomást szerezne, máris átléptél egy nagyon veszélyes határt.

Ha szeretnéd erősíteni házasságod, döntsd el, hogy nem lesznek titkaid házastársad előtt és nem fogsz hazudni neki.

A teljes átláthatóság és őszinteség az egyetlen módja annak, hogy egy házasság jól működjön.

  1. Makacs büszkeség

Ez inkább minket férfiakat veszélyeztet, de természetesen a nőknél is előfordulhat. Ez az a hozzáállás amikor azt gondoljuk, hogy csak az a helyes vagy csak az egyedül a helyes amit mi gondolunk, tervezünk, mondunk, teszünk.

Amikor elkezdesz tiszteletlen lenni a házastársaddal és lenézni az ő nézőpontját rendszeresen, azzal tudatosan utat nyitsz a házasságtörésnek.

A büszkeség több kapcsolatot tönkretett már, mint bármi más. Mutassatok kölcsönös tiszteletet egymás iránt.

Attól mert máshogy látjátok a dolgokat, nem biztos, hogy te látod jobban vagy ő rosszabbul. Tanuljátok meg szeretni, tisztelni, elfogadni egymást a nézetkülönbségeitek ellenére is. Ez nemcsak a házasságtöréstől fog megóvni titeket, hanem egész házasságotokra jó hatással lesz.

  1. Olyan barátokkal venni körül magad akik nem kedvelik a házastársadat.

Az esetek hihetetlenül nagy többségében, a nem megfelelő baráti kör vesz rá embereket arra, hogy elinduljanak a házasságtörés átkos útján.

Ha olyan emberekkel töltöd időd jelentős részét akik számára semmit sem jelent a házastársi hűség, akkor hamarosan magad is átveheted a meggyőződéseiket.

Jó erkölcsöt megrontanak romlott barátok. Ez fontos igazság napjainkban is.

Törekedj arra, hogy olyan barátokkal vedd körül magad akik erősítik a jellemedet és nem tönkreteszik azt.

  1. Fizikai vonzalom és érintkezés hiánya.

Ha te és a házastársad már nem csókoljátok meg egymást, nem fogjátok meg egymás kezét, ölelitek meg egymást stb. egy nagy figyelmeztető jel a számotokra.

A szexuális intimitás is nagyon fontos, de ezek az apró érintések, kapcsolódási pontok a mindennapokban, erősíti a kötődést a házasfeleknél.

Ha hiányzik a fizikai érintkezés a házasságotokban, kezdj el kezdeményezni. Ha a házastársad nem fogadja a közeledésed beszéld meg vele, hogy mi az oka az érintkezés hiányának. Egy házasság amelyből hiányzik a szexuális intimitás és a rendszeres fizikai érintkezés, veszélyessé és sebezhetővé válik.

  1. A házastársad kritizálása az Interneten, nyilvánosan vagy magánbeszélgetésekben.

Az, hogy milyen hangnemben beszélsz házastársadról mutatja azt, hogy milyen állapotban van a házasságotok.

A folytonos kritizálás, zsörtölődés, egymás folytonos kijavítása, mindkettőtöket sebezhetővé tehet a házasságtörést illetően.

Ha kritikus szemmel nézel a feleségedre, hamar keresni fogsz egy másik nőt akire csodálattal nézhetsz. Ha folyamatosan kritizálod a feleséged, hamar kereshet valakit aki csodálja és értékeli őt.

Ha kritikus légkör uralkodik házasságodban, azonnal változtass rajta. Légy a házastársad legnagyobb bátorítója és ne a legnagyobb kritikusa.

Ha a felsorolt dolgok bármelyike jelen van a házasságodban, kérlek ne add fel a reményt, és ne engedj a házasságtörés kísértésének. Még van remény a számotokra is. Kérjétek egy lelki gondozó segítségét. Kérjetek segítséget! Ne adjátok fel!

Amennyiben tetszett a cikk, további hasznos tartalmakért iratkozz fel hírlevelünkre az alábbi mezőket kitöltve:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!