Mit tehetsz, hogy legyőzd a bizonytalanságot?

Az életben az emberek különböző módon birkóznak meg a házasságukban, személyes életükben felmerülő bizonytalansággal. Némely emberek igyekeznek keménynek mutatkozni, mások pedig visszavonulnak ilyenkor és magukba zárkóznak. A valóság az, hogy mindannyian érezhetjük bizonytalannak magunkat időről-időre. Nem az a kérdés tehát, hogy bizonytalansággal szembe nézünk-e, hanem az, hogy miként nézhetünk szembe a bizonytalansággal a helyes módon? Vannak emberek, akik a pénz felé fordulnak, hogy szüntessék a bizonytalanság kínzó érzését. Olyan embert is ismerek, aki úgy próbálja leplezni belső bizonytalanságát, hogy betegesen ügyel a külsejének minden apró részletére. A végletes esetekben pedig alkoholhoz, kábítószerekhez, egészségtelen kapcsolatokhoz folyamodnak az emberek a bizonytalanságukból adódóan.

Te hova menekülsz, amikor a bizonytalanság érzése uralkodik el rajtad? Az egyetlen igazi menedék az Istennel való kapcsolat.

Amikor Isten azt mondja a Rómaiakhoz írt levél 12. részének 2. versében, hogy ne igazodjunk a világhoz, akkor ez azt is jelenti, hogy ne úgy oldjuk meg a problémáinkat, ne úgy győzzük le a bizonytalanságunkat, ahogyan azt a világban élő emberek többsége teszi. Az Istent nem ismerő emberek nem tudják legyőzni a bizonytalanságukat, mert nem tudják, hogy hol találhatnak igazi békére.

Íme néhány tanács, amik segíthetnek téged abban, hogy felülkerekedj a bizonytalanságaidon:

  1. Mindenek előtt bízz Isten erejében.

Ne aggódjunk többé azon, hogy megérdemeljük-e Isten jóságát és kegyelmét vagy sem. Nem kell semmit „megérdemelnünk”, hiszen a Bibliában olvassuk: De ő ezt mondta nekem: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.” 2 Korintus 12:9

A szülők szeretik a gyermekeiket akkor is, amikor pelenkát kell cserélniük, amikor leeszik magukat, amikor nincs túl jó illatuk. Isten is gondoskodik rólunk és szeret minket, ha gyermekei vagyunk. Efelől ne legyen semmi bizonytalanság bennünk.

  1. Fogadd el, hogy vannak gyengeségeid.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem akarunk változni, fejlődni pozitív irányba. Amint felismerjük gyengeségeinket, rá is jövünk, hogy Istentől függünk, hiszen nélküle nem tudunk pozitív irányba változni. Amikor Isten kezébe tesszük gyengeségeinket, azokból erősségeket formálhat. Istennel együtt tökéletes csapat leszünk. Lehet, hogy én tudatlan vagyok, de Ő bölcs. Lehet, hogy nem tudom hova tart az életem, de neki van egy örökkévalóságon átívelő tökéletes terve életemre. Megvallhatjuk, hogy szükségünk van Istenre. Ez a megvallás erőt fog adni nekünk, biztonságot fog adni nekünk. Rá van szükségünk mindenek előtt, ha meg szeretnénk szabadulni bizonytalanságainktól.

  1. Végül, de nem utolsó sorban, fordulj oda teljes szívből Isten felé.

Isten az oltalmunk és erősségünk minden körülmények között. 2 Korintus 2:12-ben olvassuk, hogy amikor Pál apostol egy „tövissel küszködött”, Istenhez fordult segítségért. A mennyei Atyánkhoz nyugodt szívvel fordulhatunk, ha bizonytalanok vagyunk. A világ valamihez menekül, mi pedig Valakihez menekülünk, ha bizonytalanok vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!