Mit tehetsz, ha nem tudod elfogadni a tested?

Sok-sok házas férfi és nő küszködik a következő gondolatokkal:

„ Szeretnék örömet okozni a házastársamnak a szexuális együttlétek során, de annyira nem vagyok kibékülve a saját testemmel.

Olyan túlsúlyos vagyok, tele van a testem terhességi csíkokkal. Nem tudom önmagam vonzónak látni. Annyi tökéletes kinézetű embert látok magam körül.”

Házasként az ilyen testképpel kapcsolatos problémák, súrlódások és feszültség okozói lehetnek.

Mit tehetsz ilyen helyzetben?

Először is tudnod kell, hogy valamilyen szinten minden ember küszködik hasonló gondolatokkal.

Azok a számodra tökéletes testtel rendelkező emberek, akiket a címlapokon látsz, szintén küszködnek hasonló bizonytalanság miatt.

Egy meglepő statisztikát olvastam ezzel kapcsolatosan. 3 millió nőből csupán 6 rendelkezik olyan testi adottságokkal, hogy szupermodell legyen. Ezek a nők is legtöbbször csak úgy kerülnek címlapra, hogy előzetesen alaposan módosították megjelenésüket bizonyos számítógépes programokkal.

Ne ess abba a tévedésbe, hogy a divatlapok által kitalált, a valóságtól távol álló kép alapján értékeled a saját tested.

Másodszor, emlékezz arra, hogy mit jelent a „mezítelenség és szégyen nélküliség” a házasságban.

A Biblia első lapjain olvashatsz Ádámról és Éváról, akik mezítelenek voltak egymás előtt és semmiféle szégyen nem volt bennük. Nem azt írja a Biblia, hogy mezítelenek és tökéletesek voltak, hanem annyit, hogy mezítelenek voltak és nem szégyellték önmaguk előtt és házastársuk előtt sem.

Nem hasonlítgatták magukat egymáshoz vagy másokhoz (nem is tudták volna), nem nézegették önmagukat a tükörben sem.

A titkuk abban állt, hogy gyönyörű módon kötődtek egymáshoz, igazán intim kapcsolat volt közöttük és elsősorban egymás lelkét csodálták, nem azt figyelték, hogy milyen tökéletlenségek vannak egymás testén.

Ne feledd! Nem azt szereted, aki szép, hanem a valóságban azt látod szépnek, akit szeretsz.

Legyetek hát bátrak arra, hogy felvállaljátok a mezítelenséggel, tökéletlenségeitekkel járó sebezhetőséget egymás előtt.

Időbe fog telni, de közöttetek is ki fog alakulni az az intim légkör, ahol mindketten szeretve és biztonságban érzitek magatokat a hálószobában és azon kívül is.

Harmadszor, próbáljátok ki a gyertyafénynél megélni a szexuális értelemben intim alkalmakat.

Különösen a férjekre igaz, hogy vizuálisan stimulálhatóak, ezért szeretik látni a feleségük testét szeretkezések alkalmával.

Feleségként érezheted úgy, hogy nem szereted látni a saját tested és nem örülsz annak, ha a férjed látja a tökéletlenségeit, de neki örömet okoz, hogy megcsodálja a testedet.

Ha elsőre meredeknek tűnik teljes világosságnál szeretkezni, a gyertyafény megfelelő alternatíva lehet.

Amellett, hogy könnyebben fel tudsz oldódni a félhomályban, még romantikus légkört is teremt. A légkör pedig segíthet mindkettőtöknek könnyebben feloldódni.

Negyedszer, ne feledd, hogy az önbizalom vonzó.

Az önbizalmad megrendülése egy ördögi kört indít el. Nem érzed magad vonzónak így nem vagy nyitott a szexuális együttlétekre, a házastársad sebzettnek fogja érezni magát, mert többször visszautasítod közeledését, ez pedig folyamatos feszültségek okozójává válhat.

Az önbizalom az nemcsak egy érzés, hanem döntés. Döntsd el, hogy úgy fogsz viselkedni, mint egy önbizalommal rendelkező személy, és idővel az érzéseid is igazodni fognak a viselkedésedhez.

Talán nem értetted eddig, hogy nálad kevésbé előnyös fizikai megjelenésű emberek miért népszerűbbek és vonzóbbak. A titok az önbizalomban rejlik.

Ezekkel a kezdő lépésekkel, jó irányt vehet az életed. Figyelj arra is, hogy mindent megosszatok egymással, házastársaddal. A jobb szexuális élet, jobb kommunikációval kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!