Mit tegyél, ha szeretnéd, hogy a feleséged szeretve érezze magát?

Tegnap folyamán olvastam egy érdekes mondást: „Ha valakinek prédikálsz a szeretetről, akkor nem szeretni, hanem prédikálni tanítod.”

A szeretetet nem szavakkal, hanem tettekkel lehet tanítani. Ahogyan szeretjük házastársunkat, az nemcsak a házastársunkra lesz hatással, hanem a gyermekeinkre is, hiszen a cselekedeteinkkel „tanítjuk” őket hogyan szeressék majd házastársukat.

A fiúk figyelik az apjukat és tőlük tanulják meg, hogyan kell bánni egy nővel, a lányok pedig az édesapjuk viselkedését figyelik, és abból szűrik le, hogy mit várjanak egy férfitól a jövőben.

Ezért fontos, hogy először is kommunikálj őszintén és következetesen a feleségeddel.

A kommunikációnak olyan fontos szerepe van a házasságban, mint az oxigénnek a lélegzetvételben.

Amikor a feleséged fontos dologról akar veled beszélni, légy hajlandó kikapcsolni a sportcsatornát, félretenni vagy akár ki is kapcsolni a mobiltelefonod.

A nőknek nagyobb igénye van az őszinte, következetes kommunikációra, mint a férfiaknak a rendszeres szexuális együttlétekre.

Legyen hát fontos számodra, hogy őszintén kommunikálj a feleségeddel. Ne ködösíts, ne terelj, hanem légy vele nyílt és őszinte.

Ha ezt rendszeresen gyakorlod, a feleségeddel való kapcsolatodat bizalomra, őszinteségre és nyíltságra fogod építeni vagy áthelyezni.

Ha eddig nem így gyakoroltad a kommunikációt, alázkodj meg a feleséged előtt, kérj tőle bocsánatot és mondd el neki, hogy a jövőben így szeretnél kommunikálni vele.

Ha nem tiszteled a feleségedet a kommunikációd során, nem várd, hogy ő felnézzen rád és bízzon a döntéseidben.

Minden szavaddal és cselekedeteddel építheted a feleséged bizalmát, de akár rombolhatod is.

Harmonikus házasság csak feltétel nélküli bizalomra építhető ezért fontos a nyílt kommunikáció.

Ha őszintén és következetesen kommunikálsz, a feleséged kötődni fog hozzád, biztonságban fogja érezni magát melletted, szeretni és tisztelni fog.

Másodszor, éreztesd a feleségeddel, hogy mellette vagy és minden erőddel igyekszel megvédeni őt.

Vannak férjek, akik szavaikkal és tetteikkel a feleségük könnyeinek okozói, mások viszont arra törekszenek, hogy a feleségük könnyeit letöröljék.

Határozd el, hogy keményen fogsz dolgozni házon kívül és házon belül azon, hogy a feleséged érezhesse, melletted biztonságban van.

Légy bátor és harcolj a családodért, ismerd el, hogy ehhez Isten erejére van szükséged.

Nézd, csak mit mond neked Isten: „Majd szemlét tartottam, és eléjük állva ezt mondtam az előkelőknek, az elöljáróknak és a nép többi részének: Ne féljetek tőlük! A nagy és félelmes Úrra gondoljatok, és harcoljatok testvéreitekért, fiaitokért, leányaitokért, feleségeitekért és otthonaitokért! ( Nehémiás 4:14)

Tartsd szem előtt, hogy a feleséged vágyik arra, hogy fizikai, érzelmi és anyagi értelemben, biztonságban legyen melletted.

Harmadszor, figyelj arra, hogy minőségben és mennyiségben is szánj időt a feleségedre.

Fektess annyi időt a házasságodba, amennyit csak tudsz. Egy vállalkozásba rendszeresen kell pénzt fektetned, hogy fejlődhessen, a házasságodba viszont időt kell fektetned.

Ne érezze úgy a feleséged, hogy a munkádat vagy a kedvtelésedet jobban szereted, mint őt. Fontos, hogy pénzt biztosíts a családod számára, de ne használd a munkád kifogásként, hogy távol legyél a családodtól.

Dolgozz keményen, de ne feledd el, hogy a családod kevesebbel is beéri anyagilag, ha több időt töltesz otthon. Amikor minőségi időt töltesz a feleségeddel, tégy félre mindent és figyelj rá. A munkahelyed és a kedvteléseid nem tudnak viszontszeretni téged, de a feleséged igen. A munkahelyeden vannak mások, akik bizonyos feladatokat el tudnak végezni helyetted, de otthon nem vagy helyettesíthető apaként, férjként.

Negyedszer, naponta hódítsd meg újra a feleséged

Férjek és feleségek hajlamosak úgy viselkedni, mint egy üzleti vállalkozás. A kezdeti időszakban sok-sok mindent ad és csekély fizetséget vár, majd a promóciós időszak lejárta után, az arányok változnak. Egyre kevesebb, amit a szolgáltatás nyújt és egyre magasabb áron.

Ha férjként vagy feleségként nem akarod már a legjobbat adni önmagadból házastársadnak, hamarosan a romantika és a szerelem teljesen ki fog veszni a házasságotokból. Egy nő vágyik arra, hogy a férje folyamatosan szeresse, és meg akarja hódítani.

A feleséged megérdemli, hogy folyamatosan szeretve, csodálva, értékelve érezze magát. Törekedj a legjobbat adni neki önmagadból.

Ötödször, éreztesd vele, hogy számodra ő a legfontosabb

Ne kelljen soha azt éreznie a feleségednek, hogy van egy b terved arra az esetre, ha esetleg nem lennél elégedett vele.

Éreztesd a feleségeddel, hogy nálad ő az egyetlen lehetőség. Ha ezt a néhány alapelvet szem előtt tartod, ezekkel kihozhatod a legjobbat a feleségedből, házasságodból is. J

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!