Milyen hatással vannak az élettársi kapcsolatok a házasságra?

Ha együtt élsz valakivel mielőtt a házasság szövetségébe belépsz, a válás esélye drasztikusan megnövekszik.

Valójában minden olyan probléma, amiről a felek azt hiszik, hogy az együttéléssel megelőzhetik, valójában sokkal nagyobb méreteket ölt az együttélésnek köszönhetően. ( Bántalmazás, hűtlenség, szakítás stb. stb.)

Napjainkban sokak számára jó ötletnek tűnhet az élettársi kapcsolat, a gyakorlatban azonban katasztrofális.

A legrosszabb az élettársi kapcsolat mögött meghúzódó gondolkodásmód.

Ahhoz, hogy megértsük miért vezet csődhöz ez a gondolkodásmód, először is fontos megértenünk a gondolkodásmódot amely egy sikeres házasságot kiteljesít.

A házasság egy szövetségre épülő kapcsolat, mint minden más sikeres és gyümölcsöző kapcsolat ami Isten és ember, ember és ember között van.

A szövetség szó azt jelenti „ elvágni”.

A szövetség áldozatot és teljes elköteleződést jelent, láthatjuk ezt Krisztusnál is, aki az Új Szövetséget tulajdon vére árán kötötte meg.

A házasságba, csak a szövetség gondolkodásmódjával érdemes belépni. Napjainkban sok házaspár amikor kimondja, hogy: „ Egészségben-betegségben, jóban-rosszban, gazdagságban-szegénységben hozzá hű maradok, vele beérem”, voltaképp csak üzletként tekint az egészre. Ha adsz valamit, akkor én is adok valamit. Amint te nem adsz nekem, én sem adok neked.

Csak a szövetségben való elköteleződés lehet az alapja egy kölcsönös szeretetre és tiszteletre épülő házasság számára.

Az élettársi kapcsolatokban a szövetségre épülő elköteleződés teljességgel hiányzik.

Voltaképp ennek az ellenkezőjére épül egy ilyen kapcsolat.

A házasság szövetségében mindkét fél felelősségteljesen törekszik arra, hogy szeresse és tisztelje a másik felet és mindeközben a másik felet helyezik előtérbe.

Az élettársi kapcsolatra ennek az ellenkezője az igaz. Az elsődleges ok amiért az emberek élettársi kapcsolatba lépnek, hogy megvizsgálják mennyit tud adni nekik a másik fél, mielőtt elköteleznék magukat mellette. Ezért hihetetlenül magas a válás aránya azoknál a pároknál, akik a házasságkötésük előtt élettársi kapcsolatban éltek.

Az élettársi kapcsolat kezdetétől mindkét fél egója a fontos.

A statisztikák szerint, napjainkban minden második házaspár élettársi kapcsolatban élt mielőtt megházasodott.

Az ő esélyeik, hogy komoly problémák adódnak a házasságukban, vagy válással ér véget a kapcsolatuk jóval magasabb, mint azok esetében, akik nem éltek házasságuk előtt élettársi kapcsolatban.

Minden ilyen házasság bukásra ítéltetett?

Nem! Ahhoz, hogy ne érezzék a felek a múltbeli hibáik következményét, új alapokra kell helyezniük házasságukat.

El kell köteleznetek magatokat a házasság, mint szövetség mellett. Tudatosan törekednetek kell arra, hogy Istennek engedelmeskedjetek és a párotokat önzetlenül és gyakorlati módon szeressétek.

Véget kell vetned az önzőségednek és el kell felejtened a házasságból kilépés lehetőségét.

A házasságban felmerülő problémák és a válástól való félelem miatt, a társadalmunk azt próbálja elhitetni velünk, hogy a legjobb út az élettársi kapcsolat. Ezen filozófia szerint az élettársi kapcsolat minden problémát megold.

A valóság az, hogy az élettársi kapcsolat csak megsokszorozza hosszú távon azokat a problémákat amitől fél a társadalom.

Ha élettársi vagy szexuális kapcsolatban élsz valakivel házasságon kívül azt javaslom, hogy szakítsátok meg a kapcsolatot vagy kötelezzétek el magatokat a házasság szövetségében.

Változtassatok a gondolkodásmódotokon és a fent említett helyes alapokra építsétek házasságotokat.

Ha ezt teszitek, a válás nem fenyeget többé titeket és a jó alapra épített házasság minden bizonnyal csodálatosan ki fog bontakozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!