Milyen elvárásokkal lép be egy nő a házasság szövetségébe?

Nyilvánvaló, hogy minden egyes férfi és minden egyes nő egyedi. Ezért vagyok mindig óvatos a nemeket illető általánosításokkal. Minden egyes ember más családi háttérből jön, ez pedig azt jelenti, hogy más és más képünk van a jó feleségről, a jó férjről. Ha egy nő édesapja mindig kivitte a szemetet, a házasság szövetségébe belépő nő valószínűleg a férjétől is elvárná, hogy mindig levigye a szemetet. Ha nem beszélünk arról, hogy milyen háttérből származunk és milyen elvárásaink vannak a házastársunkkal kapcsolatosan, az a házasságunk elején sok csalódáshoz és veszekedéshez vezethet. Nem az a feladatunk, hogy a szüleink házasságát éljük újra, hiszen minden egyes házasságba lépő pár számára Istennek van egy egyedi és tökéletes terve, amit követnünk kell. Annak ellenére, hogy minden férj és feleség más háttérből jön, a nők esetében azonban vannak alapvető elvárások, mély elvárások amelyeket csak a férje tud kielégíteni.

Ha a férj a felesége ezen elvárásait vagy szükségleteit figyelembe veszi és kielégíti, a felesége szeretve fogja érezni magát és a házasság virágozni fog.

1. Egy feleségnek fontos, hogy tudja, a férje akár az életét is odaadná érte.

Ez nehéz dolog, hiszen minden ember természetéből adódóan önző. A Biblia viszont azt mondja, hogy nincs senkiben nagyobb szeretet annál, ha valaki életét adja a barátaiért. Efézus 5:25-ben a Biblia arra hívja fel a férjek figyelmét, hogy úgy szeressék a feleségüket, ahogyan Krisztus szerette az egyházat és életét adta az egyházért. Az Efézus 5:24-ben arra hívja Isten a feleségeket, hogy engedelmeskedjenek a férjüknek, vessék alá magukat a férjük irányításának. Voltaképp mindkét felet arra hívja Isten, hogy helyezze önmaga elé a házastársa érdekeit. A férjeket úgy, hogy akár az élete árán védelmezze feleségét, a feleségeket pedig úgy, hogy vessék alá magukat férjük vezetésének. Tehát kedves férjek! A feleségetek szeretné látni minden egyes nap, hogy az ő érdekeit a sajátotok elé helyezitek. Ha mindketten ebben a szellemben éltek, csodálatos lesz a házasságotok.

2. Egy feleségnek fontos tudni, hogy a férje egyedül hozzá vonzódik, egyedül őt csodálja és a férje szemei egyedül benne gyönyörködnek.

A feleségednek tudnia kell, hogy ő az egyetlen és igazi szerelmed. Természetesen ezt úgy adhatod tudtára, hogy a cselekedeteid is összhangban vannak a szavaiddal. Ne ess abba a kísértésbe, hogy egy alul öltözött nő után fordulj az utcán, ne sóvárogj más nők után még az online felületen sem, vigyázz, hogy maradj távol a pornográfia rettenetes csapdájától. Ha mégis engedsz ezeknek a kísértéseknek, a feleséged szíve össze fog törni és az önbecsülése is súlyosan sérülni fog.Mondd neki, hogy milyen szép belső és külső tulajdonságai vannak. Mondd meg neki, hogy egyedül utána vágyakozol és hozzá vonzódsz. Érintsd meg rendszeresen, de ne szexuális töltettel, vagy közeledésként tedd ezt. Csak öleld meg, puszild meg, simítsd végig a haját, stb. Légy vele gyengéd, megértő, és add tudtára, hogy szeretnél eggyé válni vele lélekben, testben és gondolkodásban is. Ha ezt figyelembe veszed és gyakorlod, az intimitás és a szexualitás csodálatos szintjére fogtok lépni a házasságotokban.

3. Egy feleségnek szüksége van arra, hogy a férje támogassa a lelki, fizikai és mentális egészségének megőrzésében.

Ha házastársak és legközelebbi barátok vagyunk egymás számára, akkor hiszem, hogy fontos nekünk a legtöbbet kihozni egymásból. Ez azt is feltételezi, hogy bátorítjuk, támogatjuk egymást azzal kapcsolatosan, hogy egészségesen étkezzünk, rendszeresen mozogjunk, valami újat tanuljunk minden egyes napon, többet olvassunk, gyülekezetbe járjunk, imádkozzunk, Bibliát olvassunk, stb. stb. Legyen a célunk segíteni feleségünket, és nem akadályozni őt a fentiekhez hasonló dolgokban.

4. Egy feleség vágyik arra, hogy a férje legyen legnagyobb „rajongója” és ösztönzője.

Ha van egy vágya a feleségeteknek, egy célja, amit el szeretne érni, ha módotokban áll, támogassátok ebben. Ne küldjétek a feleségeteket edzőterembe, hanem menjetek vele, ha tehetitek, hogy mindketten motiváltak maradhassatok. Ha a barátok támogatják egymást, mennyivel inkább ezt kell tegyék a házastársak

5. Egy feleség vágyik arra, hogy férje szeresse annyira, hogy őszinte legyen vele és ne legyenek titkai előtte.

Házastársakként nemcsak az a fontos, hogy megosszuk egymással az igazat, hanem az is fontos, hogy a lehető legszeretetteljesebb módon tegyük azt. Az igazság szeretet nélkül csupán kegyetlenség. Gyakoroljuk az őszinteséget, ha szeretnénk, hogy a házasságunk virágozzon, mi pedig kiteljesedjünk benne.

6. A feleség vágyik arra, hogy a férje kiöntse neki a szívét, ugyanakkor legyen a legjobb hallgatóság is.

Fontos tehát, hogy nyitottak legyünk a feleségünkkel folytatott beszélgetéseinkben, hogy elmélyült és intim beszélgetéseink lehessenek. Legyünk nyitottak arra, hogy teljes figyelmünket feleségünknek szenteljük, ha meg akar osztani velünk valami számára fontos dolgot. A feleséged nem agyatlan „ühüm”-re vágyik miközben beszél hozzád, vagy az „igen drágám” mondat ismétlésére. Tegyük le a laptopunkat, okos telefonunkat, hogy mély beszélgetések alakulhassanak ki köztünk és feleségünk között. Ezáltal el fog mélyülni a házasságunk és a barátságunk is házastársunkkal.

7. A feleség arra vágyik, hogy a férje mellette álljon, védelmezze és tisztelje őt.

Férjekként mi legyünk az elsők, akik a feleségünk védelmére kelünk. Itt nem arról van szó, hogy támogatnunk kell a rosszban is, de számtalan alkalom van, amikor bizonyíthatjuk, hogy mellette állunk és ő a legfontosabb a számunkra. Vigyázhatunk feleségünk hírnevére azáltal is, hogy sosem ócsároljuk őt beszédünkben. Férjként te fogod a legjobban ismerni a feleséged minden erősségét és gyengeségét. Kötelezd el magad amellett, hogy az erősségeit fogod „reklámozni” és nem fogod kipellengérezni a gyengeségeit egy ismerősnek, rokonnak, barátnak vagy akár a közösségi médiában. Légy te a feleséged leghűségesebb társa egész életében.

Bátorítlak titeket kedves férjek, hogy olvassátok el ezeket a pontokat feleségetekkel és kérjétek ki a véleményét. Mit gondol hogyan álltok ezeket illetően? Mit tehetnétek jobban? Csak hallgassátok meg feleségeteket anélkül, hogy védekeznétek.

Kérdezzétek meg, hogy mi az, amit feleségetek még hozzáadna ehhez a listához.

Kezdetben nehezen indulnak majd ezek a beszélgetések, de meg fogjátok látni, hogy ha mégis vállaljátok ezeket, nagyban hozzá fog járulni ahhoz, hogy növekedjetek a házasságotokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!