Miért fontos a jegygyűrű?

A házasságkötés egyik legfontosabb mozzanata, amikor előkerülnek a jegygyűrűk, a pár egymás ujjára húzza, és olyan csodálattal nézi a gyűrűket, mintha soha többé nem akarnák levenni őket.

Szomorúnak tartom, hogy sok házaspár ennek ellenére végleg megválik a jegygyűrűtől. Az okok néha egészen érthetőek: bőrbetegség, olyan munka, amely során az ékszer sérülhet stb. stb.

Kétségem sincs, hogy vannak olyan párok, akik voltaképp először eldöntik, hogy nem hordják, tovább a gyűrűt majd kitalálnak okot, hogy miért nem „célszerű” azt hordani.

A karikagyűrűk viselése hozzátartozik a házasságunk védelmének, érdekeinek képviseletéhez.

Íme, néhány érv, amiket megosztok veled, ezzel kapcsolatosan.

Először is fontos tudnod, hogy függetlenül attól miért nem viseled a jegygyűrűdet, az emberek egy része gyűrűd hiányáról arra fog következtetni, hogy egyedülálló vagy, esetleg házas vagy, de nyitott házasságon kívüli kapcsolatokra.

Sok félreértéstől óvhatod meg magad, ha törekszel arra, hogy mindig hordd a gyűrűdet, ezzel jelezve mindenki felé, hogy elkötelezett vagy házasságoddal, házastársaddal kapcsolatosan.

Másodszor, a gyűrűd emlékeztet rá minden egyes napon, hogy az általad meghozott döntések már a házastársad életére is komoly hatással vannak.

A gyűrű kézzelfogható bizonyítéka annak, hogy házastársadnak helye van a szívedben, időbeosztásodban és életed minden részében. Eggyé lettél házastársaddal, így életetek minden területet közös lett. Amit teszel, vagy nem teszel, komoly hatással van házastársadra is.

Harmadszor, a gyűrűd a házastársad iránti tiszteletedet is jelképezi.

A tiszteletet nem lehet csupán szavakkal kifejezni. A cselekedeteink árulkodnak igazán arról, hogy valakit tisztelünk vagy sem. Ha a házastársad tudomásodra hozta, hogy fontos neki a jegygyűrűd és az, hogy viseld is azt állandó jelleggel, te pedig figyelmen kívül hagyod folyamatosan az ő kérését, érzéseit, akkor tiszteletlen vagy vele szemben.

Negyedszer, a gyűrűd az első védvonalad a hűtlenséggel szemben.

A gyűrű viselése önmagában még nem fog megvédeni a hűtlenségtől. A gyűrű viselése mégis egy első védvonalad, hiszen azt közlöd szavak nélkül is a viselése által: „Házas vagyok. Elkötelezett vagyok. A házasságom fontos nekem.”

Ha mások előtt nem akarod felvállalni, hogy házas vagy, akkor valami nincs rendben a házasságoddal. Tisztában vagyok vele, hogy vannak emberek, akik meg fognak környékezni téged akkor is, ha látják a jegygyűrűdet, azért, mert egyszerűen semmiben veszik a házasságodat, de sok felesleges kísértéstől óvhatod meg magad a jegygyűrűd viselésével.

Ötödször, a gyűrűd viselése által gyerekeid számára is látható módon kifejezheted, hogy házasságod fontos neked.

Ha gyermekeid vannak, szülői kötelességed úgy bemutatni nekik a házasságot, hogy ők is vágyjanak majd megházasodni. Mutasd meg nekik milyen jó és szép elkötelezett szeretetben élni meg a házasságot.

Ehhez nyilván több kell egy gyűrűnél, de mivel a gyűrű látható, a gyerekek észre fogják venni ez pedig alkalmat fog adni arra, hogy beszélgess, velük miért viseled, és mit képvisel számodra.

Hatodszor, viseld a gyűrűd, mert nincs igazán jó érv a viselése ellen.

Van néhány kivétel, amikor a gyűrű viselése bizonyos okok miatt elképzelhetetlen, de ezek csak a szabályt erősítik.

Miért ne viselnéd hát a gyűrűdet? Ha mindent meg akarsz tenni annak érdekében, hogy tiszteletedet kifejezd házastársad felé és védelmezd házasságodat, biztos vagyok benne, hogy nem fog neked gondot okozni a gyűrűd viselése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!