Mesébe illő házasság és a gondolatolvasás

Talán nem is tudatosult még benned, hogy a televízió, Internet és a különböző szerelmes mesék mennyire hatással vannak arra, hogy mit gondolsz a házasságról, szerelemről stb.

Ne érts félre! Nincs azzal semmi gond, ha kikapcsolódásként megnézel egy romantikus, könnyed vígjátékot, ami esetleg még tanulságos is.

Azt viszont meg kell értened, hogy az ilyen filmek, regények az emberek szórakoztatására születtek és nem a párkapcsolat-házasság témájában született oktatóanyagok.

A filmben megtörténik, hogy egyik fél szavak nélkül is olvas a partnere gondolataiban, de a valóságnak ehhez vajmi kevés köze van.

Ha elvárod házastársadtól, hogy olvasson a gondolataidban, azzal sok félreértésre, csalódásra és felesleges vitára adsz okot.

Volt már olyan, hogy azon gondolkodtál mi az, amit legszívesebben indulatosan elmondanál a házastársadnak, de ennek ellenére nem beszélted meg vele a dolgot?

Volt olyan, hogy csak különböző gesztusokkal próbáltad a tudtára adni, hogy valami nem tetszik neked? ( Szemforgatás, sóhaj, duzzogás stb.)

Volt olyan, hogy szóvá tetted házastársadnak, hogy tudnia kellett volna valamit úgy, hogy voltaképp nem is mondtad neki? Esetleg meg kellett volna tennie valamit úgy, hogy azt nem is kérted tőle?

Ha fentiek jellemzőek rád, akkor estél már abba a tévedésbe, hogy elvártad a társadtól olvasson a gondolataidban.

Én is estem ezekbe a hibákba és saját tapasztalatomból is mondhatom, hogy nem sok jó származik belőle.

Van olyan, hogy már be tudod fejezni házastársad mondatát. Ha egy mély és intim kapcsolat van közötted és házastársad között, akkor áldottnak mondhatod magad.

Ha viszont szeretnéd, ha a társad tudná pontosan mik az álmaid, vágyaid, elvárásaid stb. akkor ideje kimondanod a szeretet jegyében ezeket.

Ha mindketten ezt fogjátok gyakorolni, a házasságotokra nagyon jó hatással lesz.

Ha szeretnéd, hogy a házastársad segítsen neked valamiben? Mondd el neki mihamarabb. Duzzoghatsz is, mert az sokszor könnyebbnek tűnik rövidtávon, de meg fogja nehezíteni a dolgotokat hosszú távon.

Tanulj az én hibáimból. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!