Megmenthető-e még a házasságom?

Gyakori kérdés, amit felteszünk önmagunknak, tanácsadónak, amikor a házasságunk válságba kerül. Természetesen vannak emberek, akik könnyen megválaszolják ezt a kérdést: nem menthető meg, jobb lesz, ha különválunk.

Vannak ugyanis olyan házaspárok, akik eldöntötték, hogy el fognak válni, de alibiként tanácsadóhoz fordulnak. Azért teszik ezt, hogy megnyugtassák önmagukat: „Mindent megtettünk. Még tanácsadóhoz is elmentünk, de „az sem segített.” Hamar kitűnnek az ilyen házaspárok, hiszen nagy szavakat mondanak, kérdéseik vannak, de amikor arról van szó, hogy száz százalékot kellene beleadni a házasság újraépítésébe, akkor általában visszalépnek és kinyilvánítják, hogy nem hajlandóak tenni a házasságukért, családjukért.

Az igazság viszont az, hogy nem számít milyen nehéz, nem számít, milyen mélyen vagytok, sosem késő TENNI a házasságotokért.

SOSEM KÉSŐ! Sosem késő komolyan venni, amit megfogadtatok és elkezdeni tettekkel, tudatos döntés alapján kifejezni szereteteteket egymás iránt. Sosem késő megtanulni a helyes kommunikáció alapjait, szintjeit.

 Sosem késő újra belobbantani a testi vonzódás, szexuális szenvedély tüzét.

Ha eldöntöd teljes szívedből, hogy harcolsz a házasságodért, Isten az oldaladon áll, az ereje által képes újra életet lehelni házasságodba. Az az Isten, aki életet lehelt az első emberbe, életet tud lehelni a házasságodba is.

Élő bizonyítékai vagyunk ennek a feleségemmel. Élő bizonyítékai ennek azok a házaspárok, akik válni készültek, ma pedig egy harmonikus, intim és boldog házasságban élnek.

Akármilyen fájdalmas történetet hallgatok meg válságban levőktől, tudom, hogy Isten képes megfordítani mindent, ha hajlandóak vagyunk Vele együtt munkálkodni, és sosem késő elkezdeni.

Talán egy férj, vagy aki olvasod ezt a cikket és szükséged van erre az emlékeztetőre. Talán egy feleség, vagy aki belemerültél az önsajnálatba és szükséged van arra, hogy ez a cikk felrázzon.

A legjobb házassági tanácsadó Isten az Ő Szentlelke által. Ő hozta létre a házasság szövetségét és ő teremtett férfivá és nővé minket. Ő tudja mi a titka annak, hogy tökéletes intimitásban és harmóniában olvadhassunk össze házastársunkkal a házasság szövetségében.

Véget vethetsz a házasságodnak és beleugorhatsz egy másik házasságba, kapcsolatba, de ha nem harcolsz, nem vállalsz felelősséget, ugyanazokat a hibákat fogod újra és újra elkövetni.

A családod, a gyermekeid hálásak lesznek, ha helyesen döntesz. Végezetül idézek egy olyan személyt, aki feladta a házasságáért folytatott harcot, elvált majd újraházasodott:

„ Amikor az első házasságomban válságba kerültünk, a sérelmeink miatt mindent sötéten láttunk. A házasságunkat, családunkat, jövőnket és egymást. Azt hittem, hogy nincs rosszabb házasság, házastárs az egész világon, mint az enyém. A második házasságom kellett hozzá, hogy rádöbbenjek, van rosszabb házasság és van rosszabb házastárs is. Ma már szívesen visszamennék az első feleségemhez, de a büszkeség miatt nem tudom elszánni magam erre.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!