Megerősítő kijelentések feleséged számára

A szavainkban erő rejlik. Építhetünk és rombolhatunk is szavainkkal. Erről időnként mindannyian hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Sok férjet ismerek, akik szeretnék építeni a házasságukat, bátorítani feleségüket, de egyszerűen nem tudják, hogyan kezdjék, mit is mondjanak, hogy bátorítsanak?

A dolog egyszerűbb, mint sok férj gondolná. Egy feleség csak azt szeretné, hogy a férje őszintén és szívből beszéljen vele.

Kezdetnek három fontos dologot tárok eléd, amit a feleségednek hallania kell tőled.

Először is, mondd el neki, hogy mit szeretsz benne.

Ha ezt gyakorlod, akkor a feleséged tudni fogja, hogy értékeled az erőfeszítéseit és azt, amilyen ő.

A lényeg, hogy szívből jöjjön. Talán a mosolya, talán az, hogy elkészíti a kedvenc ételed, talán az, ahogyan énekel a zuhany alatt. A lista végtelen. Gondolkozz el, hogy mi az, amit őszintén értékelsz a feleségedben és mondd el neki.

NE gondolj nagy dolgokra. Sőt! Sokkal erősebb a hatás, ha olyan dolgokat említesz meg, amikkel kapcsolatban a feleséged úgy érzi, hogy senki nem is veszi észre, hogy hűségesen és jól végzi őket.

Fogd meg a kezét, nézz a szemébe és mondd el neki, hogy mennyire értékeled amikor x vagy y dolgot tesz.

Másodszor, fejezd ki, hogy értékeled, amit tesz érted és a családért.

Minden ember vágyik valamilyen szinten arra, hogy értékeljék és megbecsüljék. Gondolkodj azon, hogy mi mindent tesz a feleséged érted és a családotokért majd szánj időt arra, hogy szavakkal is kifejezd háládat.

Talán naponta elviszi a gyerekeket iskolába, óvodába, gondoskodik az uzsonnájukról, ruházatukról és egyéb dolgaikról, elviszi őket edzésre. Ha a feleséged háztartásbeli, akkor is add tudtára, hogy nagyon is tudatában vagy milyen erőfeszítéseket tesz naponta a családotokért és hálás vagy érte.

Egy „köszönöm” építő hatással lehet, a házasságotokra éppen ezért használd gyakran.

Harmadszor, fejezd ki, hogy neked rá van szükséged.

Egy feleség szomorúan mondta egyszer el, hogy úgy érzi, a férjének teljesen mindegy lenne az is, ha egy másik nő lenne a felesége addig, amíg az a másik nő elvégezné a házimunkát, nevelné a gyerekeket és kielégítené szexuális igényeit.

Éppen ezért fontos, hogy a feleséged tudtára add, értékeled az egyediségét és éppen ezért neked rá van szükséged.

Egy nő hajlamos más nőkhöz hasonlítani önmagát főleg testi vonásait illetően. Sok nő tépelődik titokban, mert úgy gondolja, hogy más nőnek szebb a mosolya, tisztább az arcbőre, formásabb az alakja, nagyobb a melle, szebb a haja stb. stb.

Éppen ezért fontos, hogy erősítsd meg őt abban, hogy olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkezik jellemben és fizikálisan is, amelyek számodra tökéletesek és éppen ebből fakadóan nem kell senki máshoz hasonlítania magát.

Ha nem tudod hírtelen, hogy a feleséged milyen egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, határozd el, hogy több időt töltesz vele és figyelj oda minden szavára, mozdulatára.

Hamar rá fogsz érezni, hogy mennyi egyedi dolog van szavaiban, gondolkodásában, gesztusaiban, szépségében stb.

Éreztesd feleségeddel, hogy nálad ő van az első helyen. Nem fontosabb nála sem a munkád, sem a barátaid, sem a kedvtelésed, még a gyerekeid sem.

Közel fogja érezni magát hozzád, ha elmondod neki, hogy szükséged van az idejére, barátságára, figyelmére és szerelmére.

Ezután sokkal hatásosabb lesz a szexuális közeledésed is. A feleséged érezni fogja, hogy nem csak a testét szereted, igényled, hanem egész lényét elfogadod és értékeled. Szóval mától kezdd el építeni feleségedet szavaiddal és tetteiddel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!