Járványhelyzet és a kettesben töltött idő!

Az utóbbi napokban, hetekben, a koronavírussal kapcsolatos világjárványnak köszönhetően, ki kellett mozdulnunk a komfortzónánkból, gyors alkalmazkodásra volt szükségünk és arra, hogy rövid idő alatt tudjunk kezelni felmerülő problémákat, helyzeteket.

A gyerekeink otthon vannak, bezártak az iskolák óvodák, talán a szülők talán otthon vannak, talán hazatérnek egy kimerítő munkanap után és a közös légtér sok új kihívás elé állít minket.

Kezdve attól, hogy milyen műsort nézzünk a televízióban? Rajzfilmet, amit a gyerekeink szeretnek, természetfilmet, amit a házastársunk szeret, vagy olyasmit, amit mi szeretnénk?

A házaspároknak az is gondot okozhat ilyenkor, hogy a szexuális együttlétet hogyan gyakorolhatják, ha a házban mindenhol nyüzsögnek a gyerekek egész álló nap?

A megszokott családi rutin gondolom már a legtöbb családnál borult, íme, néhány tipp, amelyek segíthetnek eligazodni a zűrzavarban:

Zárjátok be a hálószobátok ajtaját és magyarázzátok meg a gyermekeiteknek, hogy amikor zárva van, azt jelenti, hogy kettesben szeretnétek időt tölteni

Nemcsak a szexuális együttléteitek miatt fontos ez, hiszen vannak olyan beszélgetések, amiket kettesben kell lebonyolítanotok, egy filmet szeretnétek megnézni kettesben és jó, ha tudatosul a gyermekeitekben is, hogy a hálószobátok az a hely ahova vissza tudtok vonulni házasokként és időt tudtok kettesben tölteni. Természetesen, ha vészhelyzet van, akkor adjuk tudtunkra, hogy akkor is zavarhatnak.

Ha olyan helyzetben vagytok amilyenben mi is, van egy 7 hónapos fiunk, aki még túl fiatal ahhoz, hogy ezt megértse, és folytonos gondozásra szorul, kénytelenek vagytok időt szakítani egymásra akkor, amikor minden gyerek nyugovóra tért.

Részesítsétek egymást sok „nem szexuális” jellegű fizikai érintésben a nap folyamán

Amikor gyerekek nyüzsögnek a házunkban egész nap, a házastársunkat is csak egy újabb személynek tekinthetjük, akit kerülgetnünk kell. Ne essünk ebbe a hibába! Törekedjünk tudatosan arra, hogy kifejezzük szeretetünket házastársunk iránt rendszeres érintéssel. A hátának simogatása, a hajának simogatása, cirógatás, egy csók a homlokára stb. stb. Mind segíthetnek abban, hogy egymás iránti kötődésetekről tanúbizonyságot adjatok.

Ezek az érintések segíthetnek abban, hogy fizikailag és érzelmileg kapcsolatban maradjunk házastársunkkal. Ebben a helyzetben nagyon fontos összetartanunk és összezárnunk családként.

Részesítsétek előnyben a kettesben töltött időt!

Amikor a munkahelyen folyamatos változásokkal kell lépést tartanunk, otthon talán a gyermekeinket kell tanítanunk az iskolák bezárása miatt, könnyen dönthetünk úgy, hogy most igazán háttérbe szoríthatjuk az egymással töltött minőségi időt. Ne tegyétek! Szükségetek van feltöltődésre, egymás jelenlétére, bátorítására jobban, mint valaha. Ezért szánjatok időt naponta egymásra! Ha máskor nem tudtok, legalább mielőtt nyugovóra tértek, fél órát-órát beszélgessetek, sétáljatok egyet az udvaron vagy a ház előtt, igyatok meg együtt egy forró italt és csak élvezzétek egymás társaságát. Az, hogy időnk nagy részét otthon töltjük nemcsak nyűg, hanem csodálatos lehetőségeket is tartogat a számunkra. Csak vegyük észre őket és éljünk velük. A jó szokások, amelyeket talán most fogunk kialakítani, a későbbiekben is új szintre emelhetik házasságunkat! J

Hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!