Járj a gyógyulás útján!

A nagyvilágban minden ember hordoz valamilyen lelki sebet. Egyesek mélyebbeket, mások kevésbé mélyeket, egyesek több sebet kaptak, mások kevesebbet.

A be nem gyógyult sebeinkről általában nem szeretünk beszélni és azt sem szeretjük, ha mások beszélnek róluk, mert úgy érezzük mintha feltépnénk a sebet és újra belénk hasít az éles fájdalom.

Isten jól ismeri a sebeinket és Krisztus azért jött el, hogy az elveszett, megsebzett lelkünknek helyreállást, gyógyulást hozzon.

Hadd osszak meg veled néhány gondolatot azzal kapcsolatosan, hogy miért gyógyulnak be egyes emberek lelki sebei, más emberek pedig miért hordozzák magukban őket egy életen át?

Először is fontos megértenünk, hogy a gyógyulás nem egyszeri cselekedete Istennek, hanem folyamatos kapcsolatot feltételez köztünk és közte.

Isten senkit sem gyógyított meg akarata ellenére. Segíteni akar neked, de az a kérdés, hogy te engeded-e ezt Neki?

Isten segít rajtad ha engedelmes vagy Neki, hajlandó vagy változtatni és hajlandó vagy felelősséget vállalni életedért.

Nem szeretünk változtatni és felelősséget vállalni, mert tudjuk, hogy ezek miatt megváltozik az életünk.

Sok esetben azért nem jön a szabadulás mert nem akarunk eltérni a megszokott ösvénytől és nem akarunk felelősséget sem vállalni.

Másodszor fontos megértenünk, hogy a gyógyulás nem egy esemény, hanem egy életmód.

Sok ember vár egy konkrét dologra ami ha bekövetkezik, megváltoztatja az életét.

A gyógyulás folyamata elkezdődhet egy pillanat alatt, de folyamatos változásban vagyunk, amit a Biblia megszentelődésnek nevez. Ez a fázisa a gyógyulásnak pedig egy életmódot feltételez.

Talán úgy érzed a beszéded terén kellene gyógyulás, mert annyira mérgezőek a szavaid a saját magad és a környezeted számára.

Nem elég érezned ezt, hanem késznek kell lennünk megváltoztatni az életvitelünket Isten segítségével.

Harmadszor, a gyógyulás nemcsak arról szól, hogy a fájdalom problémája megoldódik életünkben, hanem arról is szól, hogy elfogadjuk Isten örökkévaló tervét életünkre nézve és ezáltal megdicsőülhet általunk.

Isten a mi házasságunkban is gyógyulást hozott, de ugyanakkor rám bízta azt is, hogy igyekezzek más házaspároknak is segítségére lenni a gyógyulás útján.

Isten fel szeretné használni a sebeid okozta hegeidet, fájdalmas tapasztalataidat, hogy segítsen velük másokon.

Engeded, hogy Isten a mai napon megváltoztassa életed? Engeded, hogy Isten használjon más emberek életének megváltoztatásában?
Ha igen, értsd meg, hogy a lelki gyógyulás kapcsolat és folyamat, nem egy egyszeri esemény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!