Hogyan adhatod férjed tudtára, hogy ő a legfontosabb neked?

Gyakran hallok feleségeket panaszkodni azzal kapcsolatosan, hogy a férjük nem tudja hogyan kell udvarolni, kedveskedni, esetleg valamikor tudta, de mióta házasok lettek, már nem fejezi ki rendszeresen szeretetét, csodálatát.

Tudnunk kell azonban, hogy vannak férfiak is akik ezt így érzik. A férfiakat viszont sokkal nehezebb rávenni, hogy beszéljenek erről.

Egy sziklaszilárd házasságnak csakis Isten lehet az alapja, viszont nekünk is megvan a magunk feladata. Kőkeményen kell dolgoznunk azon, hogy Isten segítségével a házasságunkat építsük, erősítsük. Ennek a folyamatnak a legnagyobb ellensége a megszokás. Nagyot tévedünk, ha a “majd csak lesz valahogy” életfelfogás szerint éljük meg házastársunkkal való kapcsolatunkat.

Sem a munka, sem a barátaink, még a gyermekeink sem akadályozhatnak meg minket abban, hogy minőségi időt és figyelmet fordítsunk házastársunkra.

Fontos tehát tudatosan élni a mindennapjainkat és építeni a házasságunkat.

Tudom, hogy elméletileg valószínűleg mindannyian szeretnénk házastársunknak az őt megillető helyen tudni életünkben, de a munka hevében, a gyerekeket nevelve, a számlákat befizetve és annyi más feladatot végezve, könnyen elvéthetjük a helyes irányt.

Tehát kedves feleség, tudatosan figyelj rá, hogy a férjed első helyen legyen és maradjon életedben. Magától értetődően Isten után.

Ezzel segíthetsz neki, hogy az a férfi legyen vagy azzá a férfivá váljon akivé Isten gondolta amikor megteremtette és neked ajándékozta őt.

Néhány ötletet adok ebben a cikkben gondolatindítónak, de a lista végtelen és a szeretet találékonysága csodálatos tud lenni.

a) Imádkozz vele és érte minden nap.

Feleségemmel naponta imádkozunk egymással és egymásért. A családi imaalkalmak közelebb hoznak minket egymáshoz és Istenhez is. Mindeközben tudatlanul is egy fontos mintát adunk gyermekeinknek is az imádság fontosságával kapcsolatosan.

Ha még sosem tettél ilyet, ne bonyolítsd túl. Egyszerűen lehajthatod a fejed és megkérheted Istent, hogy segítsen neked a legjobb feleséggé válni férjed számára, segítsen megerősíteni házasságotokat és megoldani minden felmerülő konfliktust.

b) Tudd meg minél hamarabb, hogy mi a szeretetnyelve.

Talán hallottál Gary Chapman ” Az öt szeretetnyelv” című könyvéről. Ha nem, hát vásároljátok meg és olvassátok el együtt. Majd töltsétek ki a benne levő tesztet, hogy megtudjátok mi a házastársatok elsődleges szeretetnyelve.

Ha nekem ki akarod fejezni a szereteted, nem biztos, hogy a bókolással érzem azt. Nekem ez kevésbé fontos. Viszont ha minőségi időt töltesz velem, vagy megölelsz, akkor sokkal inkább érezni fogom. Hiszen nekem a testi érintés és a minőségi idő a szeretetnyelvem. Vannak viszont férfiak és nők akik az elismerő szavak szeretenyelvét értik. Ők akkor érzik leginkább a szeretetet, ha őszintén elismerik őket és munkájukat.

Érdemes időt és erőfeszítést befektetnetek a szeretetnyelvek felfedezésébe és meg fog változni az életetek.

Tudni fogjátok, hogy hogyan fejezhetitek ki úgy a szereteteteket a házastársatok iránt, hogy azt ő is értse és értékelhesse.

c) Legyetek kezdeményezőek szexuális értelemben.

Tudom, hogy sok feleség számára a szexuális kapcsolat csak egy a sok nyűg közül a nem jól működő házasságában, viszont a szexualitásnak nagyon fontos szerepe van.

Megértem azt is, hogy sok feleség miért gondolkodik így. Viszont a rendszertelen szexuális kapcsolattal csak még nagyobb válságba fogjátok taszítani a házasságotokat.

Miért ne kezdeményeznél hát alkalmanként te is? Biztos vagyok benne, hogy a férjednek tetszeni fog ha te teszed meg néha az első lépést és a házasságotok is sokkal örömtelibbé válhat.

d) Küldj neki napközben is kedves üzeneteket vagy éppen flörtölj vele üzenetben. Ezáltal is erősíthetitek az egymás iránti kötődést napközben is.

Ez egy nagyon szórakoztató tevékenység ráadásul a közösségi média korában egyszerű és olcsó is.

Miért ne használnátok ki? Hadd tudja a férjed, hogy gondolsz rá napközben is. Megkérdezheted hogy telik a napja, elküldhetsz neki egy érdekes cikket amit olvastál, mert kíváncsi vagy a véleményére, vagy egyszerűen elmondhatod neki, hogy nagyon hiányzik neked és várod, hogy később találkozzatok. ( ha érted mire gondolok )

e) Tervezz egy romantikus “randit” vagy hétvégét egy olyan helyen amiről tudod, hogy tetszene neki.

Ezek az alkalmak mindig felfrissülést hoznak a házasságba. Olyan, mint amikor beszippantod a friss hegyi levegőt és hagyod, hogy az egész tüdődbe szétáradjon. Egyszerűen felfrissít és lendületet ad.

Vacsorázhattok együtt, elmehettek megnézni egy filmet a moziban, amiről tudod, hogy férjed szívesen megnézné.

A lehetőségek listája végtelen és rengeteg olyan lehetőség is van, ami még csak pénzbe sem kerülne.

f) Találj valamilyen kedvtelést amit vele együtt csinálhatsz.

Talán nem tudtad, de mi férfiak közlékenyebbek vagyunk amikor valami olyat csinálunk amit szeretünk, tehát egy közös hobbyval, egyúttal a kommunikációtok is elmélyülhet.

Ha nem tudod milyen hobbyjában vehetnél részt nyugodtan beszéld meg vele. Úgy gondolom örülni fog, ha megtudja, hogy osztozni szeretnél vele valamelyik kedvtelésének az örömében.

g) Apró gesztusokkal éreztesd vele, hogy különleges a számodra.

Minél hosszabb ideje vagyunk házasok, annál hajlamosabbak vagyunk elfeledkezni az apró gesztusok erejéről.

Pedig egy nagyon egyszerű lehetőség, melynek segítségével tudtára adhatod férjednek, hogy gondolsz rá és különleges a számodra.

Süsd meg neki a kedvenc süteményét, lepd meg a kedvenc fagyijával a munkahelyén, rejts szerelmes üzenete a zsebébe, uzsonnás dobozába, vegyél neki meglepetésként valamilyen ruhadarabot aminek tudod, hogy örülni fog.

Csak add tudtára, hogy gondolsz rá és, hogy minden nap különleges helyet foglal el a szívedben. Ahogyan az elején említettem, a lista végtelen.

Minden csak azon múlik, hogy hogyan osztjuk be az időnket és kihasználjuk-e a megfelelő lehetőségeket.

Talán arra gondolsz, hogy ezekre te is vágynál és a férjed sem teszi.
Légy te a kezdeményező és a kitartó szeretet által Isten először téged formál át és később ugyanezt megteheti a férjeddel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!