Házaspárokkal való barátkozás fontossága

Talán volt idő, amikor a fenti kérdés, nem volt kérdés, a mai rohanó, közösségi médiával „fűszerezett” időkben, egyre több emberben merül fel a személyes kapcsolatok, barátságok fontossága.

Oldalunkon olvashattál már arról, hogy bizonyos baráti kapcsolatok negatív hatással lehetnek házasságunkra, de vannak olyan barátságok, amelyek kifejezetten pozitív hatással lehetnek házasságunkra.

Környezetemben sok ember vágyik őszinte, személyes barátságokra, de nem akarja tudomásul venni, hogy egy jó, mély barátság befektetést feltételez. Időt, figyelmet, önzetlenséget, nyitottságot kell befektetnünk, ha viszont meghozzuk ezt az áldozatot, bőven meg fog térülni. Nem fogunk jó barátságok részeseivé válni, ha mi csak „aratni” szeretnénk a barátságból, de nem vagyunk hajlandóak semmiféle befektetést, áldozatot hozni. Ezért van ma olyan sok barátra vágyó, de mégis magányos ember, házaspár.

Miért fontos házasokként, olyan házaspárral barátkoznunk, akikkel közös az értékrendünk és a házasságról alkotott képünk?

 Gondolatindítónak íme néhány érv.

  1. Amikor időt áldozunk arra, hogy a házaspár barátainkkal időt töltsünk, voltaképp a házastársunkkal is időt tölthetünk.

Jó dolog, ha feleségként barátnőnk, férjként barátunk van, de sok esetben nehéz egyensúlyban tartani a barátainkkal töltött időt és a házastársunkkal töltött időt.

„Miképpen egyik vassal a másikat élesítik, a képen az ember élesíti az ő barátjának orcáját.” Példabeszédek könyve 27. fejezet 17. vers

Egy harmonikus házasságban természetes, hogy a házastársunkkal való kapcsolatunk elsőbbséget élvez a baráti kapcsolatainkkal szemben, viszont, ha egy házaspárral barátkozunk, egy időben ápolhatjuk a házastársunkkal és a barátainkkal való kapcsolatunkat is.

2. A más házaspárral ápolt barátság által, bátorítást nyerhetünk arra nézve, hogy egyre szilárdabb alapokra helyezzük a házasságunkat.

Amikor olyan házaspárral barátkozunk, akik szeretik Istent, szeretnek minket és a házastársunkat, fontos nekik, hogy a házasságunk épüljön és erősödjön, akkor fog megvalósulni a fentebb idézett igevers a Példabeszédek könyvéből.

Ha olyan emberekkel töltünk időt, akik elkötelezték magukat amellett, hogy egész életükben építeni fogják a házasságukat és törekedni fognak arra, hogy Istenhez közelebb kerüljenek, ez már önmagában minket is hasonlóra fog sarkallni.

Azok a barátok, akikkel a legtöbb időt töltjük, lesznek a legnagyobb befolyással életünkre, házasságunkra. Éppen ezért legyünk nagyon körültekintőek amikor barátokat választunk

3.Ha időt töltünk más házaspárral, ez változatosabbá, színesebbé fogja tenni a házasságunkat.

Úgy gondolom nem kell túlságosan sokat ragozni, hogy milyen módon gazdagíthatják a barátságok életünket. Csodálatos mikor anyukák szülinapi ünnepséget szerveznek és a gyermekeik is csodálatos időt töltenek együtt, amikor igénybe vehetjük egymás segítségét amikor szeretnénk néhány szabad órát tölteni a házastársunkkal, gyerekek nélkül, amikor megoszthatjuk egymással a nyaralás élményeit egy közös nyaralás alkalmával stb. stb.

Talán magad is azt gondolod csodás lenne hasonló barátságokat ápolni, de azon agyalsz, hogyan indulhatnál el?
Kezdheted mondjuk a legjobb barátoddal. Hívjátok meg őt és a házastársát vacsorázni, és meglátjátok hogyan fog alakulni a dolog.

Ha úgy érzitek, hogy házaspárként is jól érzitek magatokat, amikor időt töltötök velük, hívjátok meg őket még egyszer.

Ha nem éreztétek jól magatokat, semmi gond nincs. A barátság ugyanúgy megmaradhat a barátoddal, barátnőddel, ha nem is házaspárként ápoltok barátságot.

Csatlakozhattok egy gyülekezeti kiscsoportba, ahol más házaspárokkal is megismerkedhettek. Fontos, hogy egy barátság kialakulásához idő, tehát türelem kell, de minden erőfeszítést megér.

Kezdjetek el házastársatokkal valamilyen közös hobbyt, aminek segítségével más keresztény házaspárokkal is megismerkedhettek.

Tedd meg ami rajtad áll, imádkozz folyamatosan, hogy Isten vezesse az életetekbe a megfelelő házaspárokat, és csodálatos barátságokkal fogtok gazdagodni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!