Határvonalak a hálószobában

Isten két okból hozta létre a szexualitás ajándékát. Egyrészt azért, hogy utódokat nemzhessünk, másrészt pedig azért, hogy annak minden élvezetét átéljük a házasságon belül.

Nem probléma, ha szeretnénk elmélyülni a szexualitás okozta örömökben, házasságunkban, de fontos meghatároznunk a helyes határvonalakat.

Sok ezzel kapcsolatos kérdés fogalmazódik meg keresztény házaspárokban:

„ Mi az, ami megengedett? Mi az, ami nem megengedett? Helyes-e keresztényként a kísérletezés ezen a téren?

Ezek a kérdések abból a félelemből táplálkoznak, hogy esetleg a kísérletezés során valamiféle keresztény életvitellel nem összeegyeztethető határt átlépünk.

Ezek a fő kérdések sok-sok egyéb kérdést is szülnek. Mi van a szexuális pózokkal? Segédeszközök, szerepjátékok stb. stb.

Első dolog, amit fontos leszögezni, hogy Isten szeretné, ha élveznétek a szexuális együttlétet házasokként. Talán számodra idegen, de vannak olyan keresztények, akik lelkiismeret furdalást éreznek ilyen téren, mert életük során azt tanulták, hogy a szexualitás az rossz, bűnös dolog, aminek Isten nem örül.

Mi van azonban akkor, amikor valamit a Biblia nem tilt kifejezetten a házasságban megélt szexualitással kapcsolatosan? Mi van például az orális szexszel? Hallottam az évek során olyan keresztény tanításokat, amelyek határozottan bűnként értékelték az orális szexet házasságon belül is.

Nem találunk olyan utalást a Bibliában, amely ezt tiltaná a házasságon belül. Igaz olyat sem, amely ezt megengedné. Tény, hogy vannak, keresztény tanítok és keresztény házasok, akik elfogadhatónak tartják és vannak, akik nem.

Nagyon jól tudom, hogy számomra mi az elfogadható a hálószobában és mi nem az, de olyan dolgokkal kapcsolatosan, amiket a Biblia nem ítél el, nem gondolom, hogy a magam értékrendjét kellene ráerőltetnem minden egyes keresztény házaspárra.

Amikor olyan dolgokról van szó, amelyeket a Biblia határozottan károsnak tart és elítél, akkor természetesen teljes határozottsággal állok ki ezek mellett. ( Például a pornográfia esetében).

Amikor kérdések fogalmazódnak meg bennetek a konkrét szexuális határvonalakkal kapcsolatosan, jó dolog, ha néhány kérdést átgondoltok mielőtt döntésre jutnátok.

  1. Tiltja a Biblia azt a bizonyos dolgot vagy nem?
  2. A lelkiismeretemet megterheli Isten előtt?
  3. Ellenkezik a házastársam értékrendjével vagy meggyőződésével?
  4. Fizikai értelemben biztonságos? Árthat nekem vagy a házastársamnak?
  5. Ez a dolog megalázó a házastársammal szemben vagy a házasságunkkal szemben?

Ezek a kérdések segíthetnek neked és házastársadnak a saját helyes határvonalaitok lefektetésében.

Ne feledjétek, hogy Isten azt szeretné, ha örömötöket lelnétek a szexuális intimitásban.

Ha valami nem ütközik Isten szavával és mindkettőtöknek örömet okoz, véleményem szerint nyugodtan beépíthető a szexuális intimitásotokba.

A helyesen megélt szexuális intimitás gazdagítja házasságotokat és erősíti a közöttetek levő kötődést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!