Feleséged kijelentései amelyeket nem szabad szó szerint értelmezned!

Mindannyian mondtunk olyan dolgokat a pillanat hevében, talán az indulat hevében amiket nem úgy gondoltunk.

A házasságban viszont különösen érzékeny terület ez, amit megfelelő módon kell kezelnünk.

Mi férfiak is tudunk úgy fogalmazni, hogy kihívás elé állítsuk a házastársunkat, erről egy későbbi blog bejegyzésben fogok írni.

Nagy hiba azt feltételeznünk a házastársunkról, hogy olvas a gondolatainkban. A házasság kezdeti időszakában azonban a házasok nagy része elköveti ezt a hibát.

A férjek helyzetét pedig csak nehezíti a női kódolt beszéd. Olyan mondatok ezek amelyeknek egészen más jelentése van, mint sokszor a férjek gondolják.

Nézzünk meg néhányat ezek közül.

a) Tégy amit akarsz.

Amikor a feleséged gyakran mondja ezt neked, voltaképpen azzal jelzi a számodra, hogy sérelmeket hordoz magában. Valószínű ezelőtt próbálta jelezni többféleképpen, hogy valami nincs rendben a kapcsolatotokban és te nem vetted észre, vagy elzárkóztál attól, hogy dolgozzatok a házasságotok rendbehozatalán.

Térj észhez, mert ha továbbra is közömbös leszel és azt teszed amit akarsz, a házasságod még nagyobb válságba fog kerülni.

b) Mindjárt kész vagyok!

Sokunk számára ismerős mondat, amely általában akkor hangzik el amikor késésben vagyunk.

Ilyenkor legyünk türelemmel. Hiszen a „mindjárt” szót nyilvánvalóan a feleségünk nem úgy értelmezi abban a pillanatban ahogyan mi, viszont szeretne jól kinézni, a legszebb lenni, hogy gyönyörködhessünk benne.

Ne hagyjuk hát, hogy egy efféle mondat veszekedéssé, felesleges feszültséggé alakuljon át.

c) Ez a ruhadarab kövérít engem?

Nehogy azt gondoljuk, hogy itt a divattanácsadás a lényeg. A feleség ezt azért kérdezi, hogy lehetőséget adjon nekünk kifejezni mennyire szeretjük, csodáljuk szépségét. Semmi köze ennek a kérdésnek valójában a testsúlyhoz.

Ha feleséged kissé túlsúlyos a szemeidben, kérlek akkor se jegyezd ezt meg ilyenkor.

d) Semmi bajom. Jól vagyok.

Ezek a szavak annyira rövidek és azt a látszatot keltik, hogy minden rendben van.

Ez azonban egy konfliktushelyzetben inkább azt jelenti, hogy: „ nem tudod olvasni a testbeszédemet, és ez dühít. Ha olvasni tudnád rájönnél, hogy egyáltalán semmi sincs rendben.”

Ilyenkor van olyan feleség aki addig „szenved” magába zárkózva, ameddig a házastársa rá nem döbben, hogy mi a gond.

Olyan is van, amikor a fenti mondatok csak időkérést jelentenek. A feleség még nem akar beszélni a történtekről és időre van szüksége.

e) Nekem teljesen mindegy hova megyünk enni.

Amikor a házassági évfordulótokat mentek ünnepelni, talán azt mondja a feleséged, hogy mindegy neki hova mentek, de ne csodálkozz, hogy nem fog felhőtlenül örülni, ha egy sarki kifőzdébe viszed el őt.

Ha szerényebb anyagi körülmények között éltek, sokkal jobb, ha otthon készítesz egy gyertyafényes vacsorát.

Vannak természetesen élethelyzetek amikor ennek a mondatnak nincs mögöttes jelentése, de ha elviszed valahova a feleséged akkor lehetőségeidhez mérten fejezd ki a feleséged számára, hogy ő a legkülönlegesebb személy a számodra.

f) Szerinted az a nő csinos?

Talán néztek egy filmet vagy sétáltok az utcán és a feleséged neked szegezi ezt a kérdést.

Itt fontos, hogy jól kezeljük a kérdést. A feleség nyilván vonzónak látja a bizonyos hölgyet akivel kapcsolatosan kérdést intéz hozzánk.

Ezért a feleséged azt is sejti, hogy valószínű te is csinosnak látod a hölgyet.

A kérdés helyes értelmezése a következő: „Szerinted az a nő csinosabb, mint én?”

Ilyenkor tehát ne egy egyszerű „igennel” válaszolj. A feleséged szeretné, ha biztosítanád arról, hogy te egyedül az ő szépségét csodálod és arra fókuszálsz.

Remélhetőleg szívből és ösztönösen tudod válaszolni erre: „ Az illető csinos, de számomra mindig is te leszel a legcsinosabb„

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!