Egybeszerkesztve!

Gondolkodtál-e már azon, hogy házastársaddal Isten szerkesztett-e egybe téged? Ha pedig a válaszod erre pozitív, vajon milyen célból egyesített téged Isten a házasságban azzal a személlyel, akivel egy család vagytok?

Szép dolog segíteni házaspároknak felfedezni a házasságuk igazi célját és látni amint új alapokra helyezik házasságukat. Nem elég tudni, hogy Isten egymásnak teremtett titeket, azzal is tisztában kell lenned, hogy mi a közös célotok? Ez a felfedezés erőteljesen átformálhatja házasságodat.

Néhány dolgot szeretnék megosztani veled ebben a témakörben, egyféle gondolatébresztőként.

Először is, 10 év múlva már te sem és a házastársad sem lesztek azok, akik ma vagytok.

Az életünkhöz tartozik a változás. Ez nemcsak a testünkre vonatkozik, hanem a jellemünkre, gondolatvilágunkra is. Jó esetben fejlődünk, és pozitív irányba változunk, rossz esetben visszafejlődünk és életünk rossz irányt vesz.

Fel tudom idézni, hogy 20 éves koromban hogyan vélekedtem bizonyos dolgokról, de ma egészen máshogy vélekedem ugyanazokról. Ez pedig természetes.

Másodszor, a kiegyensúlyozott, jól működő házasság nem a véletlen műve.

Éppen ezért nagyon fontos a házasság helyes alapelveit elsajátítani, hogy megfelelő célt tűzhessetek ki, megfelelő úton haladjatok a célotok felé a megfelelő erőfeszítést belefektetve. Igen. A sikeres házasság rendszeres, tudatos és folyamatos erőfeszítést igényel.

Harmadszor, a házasságotok akkor fog növekedni, ha a megfelelő céllal kapcsolatosan mindketten elkötelezitek magatokat.

Járnak-e ketten együtt, ha nem egyeztek meg, hogy egy cél felé haladnak? Nem! A házasságod életed leghosszabb útja, és ha nem jutsz egyetértésre házastársaddal a célt illetően, akkor nagyon nehéz és göröngyös lesz ez az út.

Éppen ezért ne azt kérd Istentől, hogy házastársadat, hanem azt, hogy először téged formáljon át, változtasson meg. A változás mindig veled kezdődik.

Ezt szem előtt tartva, a legfontosabb kérdés nem az lesz házasságkötés után, hogy hova fogtok költözni, hány gyereketek lesz, hanem az, hogy Isten miért teremtett titeket egymásnak és miért hozott össze a házasság szövetségében?

A választ Isten a Bibliában adja meg. Kapcsolatra teremtett téged. Elsősorban arra, hogy Istennel helyreállítsd a kapcsolatodat, ezután pedig képes leszel arra, hogy házastársaddal is helyesen éld meg kapcsolatodat.

Szeretni Istent és szeretni az embertársakat. Ez a két legfontosabb parancsolat. Isten örül neki, ha házastársaddal jó kapcsolatban vagy.

Az ördög viszont kudarcra akarja ítélni kapcsolatainkat. Elsősorban az Istennel való kapcsolatunkat, majd a házastársunkkal való kapcsolatunkat.

A Sátán módszere ma is az, hogy megpróbál megosztani, elszigetelni Istentől és embertársainktól is. Amikor egyedül maradtál, sokkal könnyebb préda vagy.

Hogyan támadt a Sátán Ádámra és Évára az Édenkertben?

Isten tökéletes paradicsomba helyezte a nőt és a férfit, a Sátán mégis meg akarta győzni őket arról, hogy Isten voltaképp gonosz és nem akar jót nekik.

Először megkörnyékezte Évát, hogy vétkével lázadjon fel Isten ellen, mert tudta, hogy amikor ez sikerült, akkor Éva már Ádámmal való kapcsolatát is tönkre fogja tenni.

A gonosz ma is azon dolgozik, hogy minél több házaspárt elválasszon Istentől és egymástól.

A második fegyver az ördög kezében a „pótszer” kecsegtető kísértése.

21. században is el akarja hitetni veled, hogy nincs szükséged Istenre, mert ahogyan Évának a gyümölcsöt kínálta Isten helyett, neked talán a több pénzt, új munkahelyet, új házastársat.

A gonosz annak örül, ha rá tud venni, hogy Istent és a házastársadat lecseréld valami másra.

Isten célja pedig az, hogy közelebb hozzon téged önmagához és közelebb hozzon téged házastársadhoz.

Ha elhiszed a gonosz hazugságait, a végén megosztott, boldogtalan és magányos életed lesz.

Isten azért hozott össze téged és házastársadat, hogy szeressétek Őt és szeressétek egymást. Egyszerű nem? J

Ha szeretnél közelebb kerülni házastársadhoz, akkor a „Hálás vagyok érted! Online párkapcsolati tanfolyam segítségedre lehet ebben.

Bővebb információért, jelentkezésért írj üzenetet az info@viharbanoltalom.hu címre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!