Dolgok amikre minden férj titokban vágyik!

Nem írok újat, ha azt írom, hogy inkább a nők közlékenyebbek általában, mint a férfiak. Teszem ezt úgy, hogy tudom, minden általánosítás „sántít”. Volt olyan férfi ismerősöm, aki ha meg akar osztani velem egy bizonyos történést az életéből, előbb leírta részletesen a „díszletet”. (A fák levelét merre hömpölygette a szél, a mókus mit majszolt, a telefonkábeleken hány madár himbálózott, stb.) Ez számomra igen szokatlan volt. Mi férfiak általában röviden és tárgyilagosan közlünk dolgokat, és nehéz az érzelmeinkről beszélnünk. Természetesen a megfelelő környezetben azért fel tudunk oldódni. Ezért is írom, hogy amiket megosztok „titkos vágy”, mert sok férfi nem akarja kimondani valamilyen oknál fogva őket. Ha ezekre nem érez rá a házasság elején a feleség, igen sok keserűség és konfliktus okozói lehetnek.

Ha szeretnéd, hogy a legjobbat hozd ki a férjedből, akkor tedd a következő dolgokat rendszeresen.

a) Bátorító és ne kritikus szerepben lépj fel a férjeddel szemben.

Igen, ő a család feje, vezetője. Ez viszont egy istenfélő férjnek nagyon nagy felelősség. Ha egy férj felfogja, hogy „kimondani az utolsó szót” micsoda felelősség, nem fog dicsekedni vele és nem fogja sosem úgy értelmezni ezt, hogy visszaéljen vele. Könnyítsd meg a férjednek, hogy a család vezetőjére nehezedő felelősség terhét hordozza. Bátorítsd őt. Éreztesd vele, hogy bízol benne és elismered azt a tekintélyt, amivel Isten ruházta fel családfőként. A férjed is hibázik, ő is ember. Hozhat téves döntéseket, és ilyenkor kulcsfontosságú, hogy ne folyton kritizáld, hanem bátorítsd őt.

Értsd jól. Ha nem jó irányba halad, nyugodtan felhívhatod rá a figyelmét, hiszen ti egyek vagytok, egyenrangúak vagytok attól, mert más szerepet töltötök be a családotokban. Ha te leszel az egyik legnagyobb bátorítója férjednek, hidd el, hogy mindig el fogja fogadni az építő kritikát. Ha nem is azonnal, de idővel. 🙂

b) Légy egyenes és világos azzal kapcsolatosan, hogy mire vágysz és mit szeretnél kérni tőle.

Tudom, hogy a szappanoperák sármos főhősei kapásból ismerik szívük választottjának minden vágyát, gondolatát, de ne feledjük el, hogy ez a mese kategória. Rengeteg nő próbál mesebeli történeteket megélni a való világban, valódi emberekkel és csodálkozik, hogy az egésznek keserű kijózanodás a vége.

A valóságban mi férfiak nem vagyunk gondolatolvasók. Mivel feladatközpontúak vagyunk, megszoktuk, hogy világosan és egyenesen közlik velünk, mit várnak tőlünk és azt meg is tesszük.

Ha változtatsz a kommunikációdon, és pontosan közlöd a férjeddel az igényeidet, idővel rögzülni fognak benne, egyre inkább meg fogjátok ismerni egymást, meg fogtok nyílni egymást előtt, és valóban eljöhet az az idő, amikor már tudjátok szó nélkül is egymás igényeit. Ehhez viszont kitartó és folyamatos befektetés szükségeltetik.

  1. Közeledj te is a férjedhez szexuálisan.

Ennek fontosságáról sokat lehetne írni, de hadd osszak meg veled néhány rövid gondolatot ezúttal.

A férjednek szüksége van erre fizikálisan és érzelmi téren is. A férfiak többsége aszerint méri le azt, hogy mennyire egészséges a házassága, hogy milyen gyakran van szexuális együttlét közte és felesége között.

Amikor szexuális téren kezdeményezel, azzal egy nagy „lökést” adsz az önbizalmának, önbecsülésének.

Ha folyamatos elutasításban van része szexuális téren, az rombolja leginkább önbecsülését, önbizalmát. Itt is fontos a nyílt kommunikáció.

  1. Imádkozz érte rendszeresen.

Az imádság az egyik legnagyobb lehetőség, melynek segítségével erősebb hitéletünk és erősebb házasságunk is lehet.

Ha imádkozunk valakiért, még ha neheztelünk is rá, meglágyítja Isten a szívünket. Nehéz haragudni és ugyanakkor imádkozni is valakiért.

Ezen kívül Isten a mi nézőpontunkat is megváltoztatja imádság által. Természetfeletti módon is beavatkozhat a házasságotokba, amikor úgy érzed, hogy már semmi sem segíthet.

e) Mutass őszinte érdeklődést a férjed érdeklődési körével kapcsolatosan.

A férjed vágyik arra, hogy a legjobb barátja is légy. Szeretné megosztani veled élményeit. Mi férfiak sokszor az érdeklődési körünkön keresztül próbálunk párbeszédet kezdeményezni.

Nézd te is így a dolgot. Mutass őszinte érdeklődést, amikor a férjed kedvenc focicsapatáról beszél, vagy egyéb kedvteléséről még akkor is, ha az téged teljesen hidegen hagy. Mutasd meg, hogy az érdekel, ami vele történik és ahogyan megéli azt, ami vele történik.

Ezzel arra fogod bátorítani őt, hogy még több kapcsolódási pontot találjon veled kapcsolatosan és még inkább be fogtok vonódni egymás életébe.

f) Dicsekedj a férjeddel és ne értékeld le őt mások előtt!

Tudjuk, hogy minden férjnek és minden feleségnek vannak gyengeségei és erősségei. Ha a barátaidnak interneten vagy személyesen a férjed gyengeségeiről panaszkodsz, azzal azt éred el, hogy még negatívabban fogod figyelni őt, és még több dolgot veszel észre, ami miatt panaszkodhatsz és megmérgezed a közös életeteket. Nem még több problémát szeretnénk teremteni, hanem megoldást szeretnénk találni. Tiszteld a házastársadat amikor beszélsz vele és amikor másokkal beszélsz róla.

g) A legfontosabbat a legvégére tartogattam: Soha, de soha ne mondj le róla!

Ha tudja, érzi, hogy bízol benne és mindvégig kitartasz mellette, hozzon az élet bármit, úgy fogja érezni, hogy az egész világot meg tudná hódítani a ragaszkodásodnak köszönhetően.

Ha úgy érzi a férjed, hogy hűséged a teljesítményétől függ, sosem lesz a birtokában az önbizalomnak és bátorságnak, amire valójában szüksége van.

Gyakran erősítsd meg az elköteleződésedet iránta.

Mondd neki gyakran, mennyire szereted őt és mennyire bízol benne.

A szavaidban és a tetteidben együtt meg van az erő, hogy Isten segítségével jobb emberré és jobb férjjé tegyék a házastársadat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!