Az aggodalom, tépelődés, félelem valódi oka!

Az aggodalom, a tépelődés és a félelem rokonok. Voltaképp ugyanannak az érzelemnek a különböző fokozatairól van szó. A félelem egy negatív érzelem, amit egy létező vagy képzelt dolog vált ki, amiről úgy gondoljuk, hogy veszélyt jelenthet ránk nézve. Az aggodalom az, amikor valami olyan dolog miatt vagyunk idegesek, amire voltaképp nincs befolyásunk. Ez lehet egy bizonyos esemény, személy vagy probléma. Az aggodalom az, amikor mentálisan „beleragadunk” egy bizonyos nehézségbe, problémába.

Az első szint tehát az aggodalom. Az aggodalom idegeskedéshez, tépelődéshez vezet, az idegeskedés pedig félelemmé változik át. A Bibliában olvassuk, hogy mindegyik fokozata ennek a negatív érzelemnek kerülendő.

Nincs okunk az aggodalomra, félelemre, rettegésre, hiszen Isten semmi olyat nem bíz ránk, amihez ne adott volna képességet a végrehajtáshoz.

Annyiféle formája a félelemnek tart fogva 21. századi embereket. Emberektől való félelem, elutasítástól való félelem, jövőtől való félelem, stb. stb.

Minden félelem, rettegés, aggodalom gyökere voltaképp az, hogy a lelkünk magányos.

Ha nem Isten a mennyei Atyád, akkor voltaképp nincs mögötted valaki, akire számíthatsz és akiről tudod, hogy minden körülmények között gondot visel rád.

Az is megtörténhet, hogy Isten elfogadott minket, gyermekei vagyunk, de elfeledkezünk arról, hogy mennyire szeretett, szeret minket.

Apaként nagyon örülök annak, amikor a gyermekeim valami olyat kérnek tőlem, amiről tudom, hogy javukat szolgálja. Örömmel teszem meg, amire kérnek, örömmel adom nekik, amit kérnek.

Isten szeretetéhez viszonyítva semmi az én szeretetem a gyermekeim iránt.

Isten szeretné, ha szabad lenne az életünk az aggodalomtól, idegeskedéstől és félelemtől, mert ezek az érzelmek elvonják a figyelmünket Istentől. Ezek az érzelmek ellopják az örömünket, a családunk örömét.

Hogyan győzhetjük le az aggodalmat, tépelődést, félelmet?

Először is fontos tudnunk, hogy ezek a lelkünk ellenségének az eszközei. A gonosz akarja ezeket elültetni életünkben.

Minden reggel úgy ébredj fel, hogy tudod, az aggodalom, tépelődés, félelem az ellenségeid.

Minden gondolatot, ami aggodalmaskodásra, félelemre ösztönözne, változtass át imádsággá.

Mondd el Istennek, hogy ezek a dolgok zavarnak téged, és meg akarsz szabadulni tőlük. Ha rendszeresen ott lesznek az imalistádon ezek az érzelmek, idővel győzelmet fogsz aratni felettük.

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt;

Filippi 4:6

Végül valld meg, hogy Isten a te szerető Atyád, aki gondot visel rád. Hagyd el végre az árvákhoz méltó lelkületet. Egy árváról nincs ki gondot viseljen, és csak magára számíthat a problémáinak megoldását illetően.

Isten gyermekei viszont nem árvák. A legcsodálatosabb apjuk van az egész világmindenségben.

Ezért mondja Isten, hogy ne féljünk, ne rettegjünk, ne aggódjunk, hiszen Ő a válasz minden problémánkra, és szerető, kegyelmes Atyánkként, megígérte, hogy gondot fog viselni rólunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!