Amit minden házaspárnak tudnia kell a szexről!

A szex Istennek egyik csodálatos ajándéka. Arra hivatott, hogy egy férfit és egy nőt, a házasság szövetségén belül, eggyé tegyen fizikai, érzelmi és lelki értelemben, ezáltal pedig élvezetet, intimitást és a nemzés lehetőségét ajándékozza a házasoknak.

Az a házaspár amelyik figyelmen kívül hagyja ezt az ajándékot, vagy visszaél vele, sok nehézségnek teszi ki magát és akár a házasságukba is kerülhet.

Sokkal több kell a szexnél ahhoz, hogy egy szilárd alapokon levő házasságot építsünk, de lehetetlen szex nélkül elérni azt.

Ha szeretnétek, hogy a szexuális életetek fellendüljön és a közöttetek levő kötődés is erősödjön, vegyétek figyelembe a következő tanácsokat.

Igyekezzetek többet szeretkezni.

A szex a legfontosabb dolgok között kell legyen a házasságunkban. Rengeteg házasságon belüli konfliktus okozója a szexuális frusztráció.

Ha elhanyagoljátok egymást szexuális téren, a házasságotok gyors romlásnak fog indulni akkor is, ha egyébként lesznek olyan területek a házasságotokban, amelyek kifejezetten erősek.

A férfiak többsége számára a szex stressz oldóként is funkcionál, a nők többségének viszont el kell lazulnia ahhoz, hogy készen álljon a szeretkezésre.

Ennek neurológiai okai vannak, a férfiak és a nők egyszerűen másképp vannak „bekötve”. Isten viszont bölcsen alkotta meg ezt a különbözőséget, éppen azért, hogy a felek kölcsönösen szolgálhassanak egymás felé. Ismerjétek meg egymást ilyen téren. Kommunikáljatok, hogy megtudjátok egymásról pontosan mi az, ami segít titeket, hogy megfelelő „hangulatba” hozzátok egymást.

Az előjáték egész napos „művelet”

Minden üzenet, amit már reggeltől küldesz a házastársadnak, minden ölelés, minden önzetlen és szolgálatkész cselekedet, minden játékos kacsintás, minden csók, minden „Szeretlek”, tehát minden szeretetteljes gesztus segíteni fog titeket abban, hogy a szeretkezés ezeknek a gesztusoknak a csúcspontjává váljon.

Ez a feleségednek különösen fontos, ezért vágyik arra, hogy megöleld, megcsókold, megérintsd úgy, hogy nem akarsz azonnal ágyba bújni vele. Csak egyszerűen kifejezed, hogy mennyire szereted, értékeled, vonzónak tartod. A feleséged szeretné, ha naponként tennél azért, hogy „meghódítsd őt”.

Szóval szabad flörtölni vele, udvarolni, bókolni, kedveskedni neki. Természetesen nekünk férjeknek is jó esik a feleségünk elismerő, szeretetteljes közeledése. 😊

Férfi társaim, ne értékeljük le a „házimunka-előjáték” jelentőségét.

Igen sokat segíthetünk feleségünknek ellazulni és megfelelő hangulatba kerülni, ha alkalomadtán csak úgy segítünk felmosogatni vagy a ruhákat összehajtogatni.

Ha a feleségünk úszik a házimunkában és ezért nem tud ellazulni, két lehetőségünk marad: duzzogunk vagy besegítünk neki és így hamarabb fog végezni, ráadásul marad időnk „lazításra” is.

A házasfelek egy része hordoz magával olyan titkokat a múltbeli szexuális életével kapcsolatosan, amiket nem osztott meg a házastársával. Ha neked is vannak ilyen titkaid, javaslom oszd meg azokat a házastársaddal.

A titkolózás az intimitás egyik legnagyobb ellensége. Tudom, hogy félsz a házastársad ítélkező, elutasító reakciójától, de nagyon fontos megosztanod vele azt, ha például szexuálisan zaklattak valamikor életed során, de azt is, ha helytelen döntéseket hoztál és ezzel kapcsolatosan szégyellsz dolgokat elmondani.

Ha szeretnétek igazán közel kerülni egymáshoz a hálószobán kívül és belül, minden titkot fel kell számolnotok.

A mentális monogámia ugyanolyan fontos, mint a fizikai

Ne tekintgess kifele a házasságodból még gondolati szinten sem. A házasságod csak akkor fog jól működni, ha nem engedsz harmadik felet befurakodni még gondolati szinten sem. Éppen ezért annyira ártalmas a pornográfia minden válfaja a házasságra nézve.

A jó szexuális élet a gondolataiddal kezdődik, tehát vigyázz arra, hogy a gondolataid, fantáziád középpontjában is a házastársad legyen és maradjon.

A jobb szex azzal kezdődik, hogy a házasságotok minden területén dolgoztok, hogy jobbá váljanak.

Ha a kommunikáció jobb lesz a házasságotokban, a szexuális életetek is automatikusan jobb lesz. Nyugodtan beszéljetek, chateljetek, flörtöljetek egymással napközben is.

Ha szolgáltok egymás felé a hálószobán kívül (kedves férfitársam, ezért fontos alkalomadtán elmosogatnod), a hálószobán belül is csodásabbak lesznek a dolgaitok.

Sohasem használd a szexet arra, hogy zsarold a házastársadat

Vannak házasságok, ahol a szex vagy annak megvonása büntetésként vagy jutalomként funkcionál.

Idővel ez az intimitást teljesen tönkre fogja tenni közöttetek, a közöttetek levő szexuális kapcsolatot lealacsonyítja, a közöttetek levő bizalmat teljesen tönkreteszi.

Tekintsétek az egy Istentől származó tiszta ajándéknak, amit feltétel nélkül egymással megélhettek.

A gyerekek érkezésével ne szüneteltessétek a szexuális együttléteket, mert a gyerekek „kirepülésével” nemcsak a családi fészek, de a házasságotok is üres maradhat.

Amikor gyerekeket nevelünk tervezést, erőfeszítést igényel, hogy a szexuális életünk továbbra is a legfontosabb dolgok között maradhasson.

A legjobb, amit tehettek, hogy jó példát adtok a gyermekeiteknek a harmonikus házasságot illetően olyan módon, hogy ők is akarjanak majd megházasodni a ti kapcsolatotokra gondolva.

Elszomorító, hogy sok esetben a válságban levő házasságokban, a szülők a gyermekeik mögé bújnak, hogy ne kelljen foglalkozniuk a konfliktusok megoldásával.

Élvezzétek!

Végül nagyon fontos, hogy örömötöket leljétek a szexuális kapcsolatban és élvezzétek azt. Ha ezt teszitek, akkor a stresszel könnyebben meg fogtok birkózni, több humort fogtok vinni a házasságotokba, és sokkal pozitívabb lesz az életszemléletetek is.

Amennyiben szeretnél fejlődni a szexuális életedet illetően, vedd fel a kapcsolatot velünk üzenetben és jelentkezz a „Fejfájástól a beteljesülésig” online tanfolyamra.

2 hozzászólás “Amit minden házaspárnak tudnia kell a szexről!” bejegyzéshez

  1. Szeretnék jelentkezni a “Fejfájástól a beteljesedésig” online tanfolyamra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!