Amikor a házastársad rendszeresen elutasítja a szexuális közeledést

Férjektől és feleségektől hallottam már ehhez hasonló problémát és ilyenkor amellett, hogy az elutasított fél nemi öntudata sérül, rendszerint tanácstalanság is jellemző.

Mit tehetünk, amikor a házasságunkban, a szexuális intimitás terén komoly negatív változások mennek végbe?

Mit tehetünk, ha ez hosszú hónapokig vagy évekig elhúzódik? Mi a teendő, ha már minden lehetséges dolgot megtettünk, ami csak eszünkbe jutott annak érdekében, hogy a helyzet javuljon? Igyekeztünk figyelni a társunk igényeire, őszintén beszéltünk vele az igényeinkről, megalázkodtunk és kérleltünk, de mégsem változott semmi?

Ilyenkor azt érezhetjük, hogy becsaptak, elárultak, cserbenhagytak minket. Szomorúság, harag, feszültség, bizonytalanság mind felmerülhetnek ilyen esetekben. Ha ez a helyzet tartósan fennáll, a vége válás lehet.

Íme néhány tanács, ami segíthet, ha te is hasonló helyzetben vagy:

Először is határozd el, hogy önzetlenül szolgálni fogsz a házastársad felé semmit sem várva cserébe

Ez természetesen erőt és érettséget feltételez. Nem az az erős és érett ember, aki elszalad a problémák elől, hanem az, aki beleáll a harcba és tud olyan döntéseket hozni, amelyek komoly áldozatokkal járnak, hogy győztesen kerülhessen ki a harcból.

Csináld meg a szeretetnyelv tesztet te és a házastársad is, és igyekezz a házastársad szeretetnyelvén kifejezni szeretetedet.

Légy gyengéd a tetteidben és szavaidban egyaránt. Tekints úgy a házastársad szolgálatára, mint kiváltságra és ne várj semmit cserébe.

Nincs az a kemény szív, amit az igazi, őszinte szeretet ne tudna megpuhítani, összetörni.

Másodszor keress lehetőségeket a hálószobán kívül, hogy erősítsd a közöttetek levő kötődést

Ez különösen akkor fontos, ha férj vagy és a feleséged utasítja el a közeledésed. A feleséged vágyik arra, hogy érezze, szereted, értékeled őt és nemcsak a hálószobában, a szexuális igényed kielégítésére van szükséged. A feleséged érezni szeretné, hogy különleges a számodra, szeretne meggyőződni arról, hogy nemcsak bejárónőként, szakácsként, bébiszitterként és szexuális partnerként tekintesz rá, hanem életed szerelmeként. Öleld meg, cirógasd meg a haját, csókold meg a homlokát, nézz rá és mosolyogj, küldj neki csókot, írj neki napközben, hívd fel, hogy tudja, gondolsz rá. Vigyél neki apró figyelmességeket gyakran. Az ötletek száma végtelen.

Nevessetek együtt, vágjatok bele valami új dologba együtt, beszélgess vele, figyelj rá, hódítsd meg őt újra.

Ha a hálószobát erőlteted folyamatosan, a házastársadat még inkább el fogod távolítani önmagadtól. Először azon kívül hódítsd meg őt, azután magától helyre fog állni minden a hálószobában.

Harmadszor, kezdjetek el együtt imádkozni!

Nem fontos, hogy vallásosak vagytok vagy sem, szoktatok ilyet tenni vagy sem, ez a ti érdeketek. Beszéld meg a házastársaddal, olvassatok néhány igei gondolatot, és imádkozzatok saját szavaitokkal együtt és egymásért. Ha a házastársad egyelőre elzárkózik ettől, tedd egyedül. Imádkozz minden nap a házastársadért és meglátod lassan csökkenni fog a neheztelés.

Kérd Istent, hogy töltse meg újra szeretettel a szíveteket, házasságotokat, hogy helyre állhassanak a dolgok közöttetek.

Negyedszer, kérjetek segítséget egy lelkigondozótól!

Egy lelkigondozó kívülálló személy ezért sokkal reálisabban, józanabb módon látja a helyzeteteket és mivel kívülről lát rá a helyzetetekre, hatékonyabban tud segíteni nektek. A lelkigondozókra, házassági tanácsadókra is vonatkozik a titoktartási kötelezettség. Minden, amit megosztotok egy ilyen szakemberrel, az közöttetek fog maradni.

A házastársad érdektelenségének lehet valamiféle betegség, hormonzavar az oka, de egy lelkigondozó segítségével arra is fény derülhet, hogy a probléma érzelmi vagy pszichológiai jellegű.

Segítséget kérni nem a gyengeség, hanem a bölcsesség és erő jele.

Végül ne feledjétek el, hogy egymásért kell harcolnotok és a házasságotokért és nem egymás ellen. Ne hibáztassátok egymást, ne a legrosszabbat keressétek egymásban. Igyekezzetek a legjobbat feltételezni a házastársatokról és bízzatok abban, hogy Isten át fog vezetni titeket ezen a nehéz helyzeten.

A házasságotok legcsodálatosabb korszaka még előttetek van, ha nem adjátok fel, hanem közösen megvívjátok a harcot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!