Alapelvek, amiket szem előtt kell tartanunk a nehéz időkben!

Nem is olyan régen, egy élő videóban utaltam arra, hogy a viharok, nehéz időszakok bizonyos időközönként jönnek és próbára teszik életünket, házasságunkat, családunkat. Ezekre fel kell készülnünk, hogy átvészelhessük ezeket az időszakokat. Akkor még fogalmam sem volt, hogy nagyon közel van egy világméretű „vihar”. Most világszerte emberek milliárdjai estek a járvánnyal kapcsolatos negatív hírek spiráljába, Isten szeretné, ha nekünk, keresztényeknek Tőle jövő békességünk lenne a krízis közben is, nemcsak a krízishelyzet megszűnése után.

Íme, néhány alapelv, amit érdemes szem előtt tartanunk a nehéz időkben.

  1. Ha helyes alapokon nyugszik az életünk, akkor felülkerekedhetünk életünk viharain.

Nagyon sokszor nem tudjuk befolyásolni az életünk történéseit, de nagyon is befolyásolhatjuk az ezekre adott válaszunkat. Dönthetünk úgy, hogy abbahagyjuk a panaszkodást, pánikolást és hálát adunk Istennek mindazért a jóért, amit eddig adott nekünk. Igyekezzünk arra, hogy megmaradjon a reményteljes hozzáállásunk és hálás lelkületünk annak ellenére, ami minket körülvesz vagy minket ér.

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek.

A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel!

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; Filippibeliekhez írt levél 4. fejezet 4-6. vers

  • Emlékezzünk arra, hogy a megpróbáltatások által Isten erősebbé, edzettebbé teszi a hitünket.

Rengeteg szájhős vesz körül minket az élet minden területén, így a lelki élet területén is, de a nehézségekben derül ki, hogy ki mennyire érett lelki értelemben, kinek a hite, élete mit bír el. Sokszor talán ösztönösen azért imádkozunk, hogy a terheink kisebbek legyenek, holott Isten szeretne megedzeni minket azok által, hogy többet bírjunk el.

Isten pontosan tudja, mit bírnak el az Ő gyermekei, és nagyobb terhet, nehézséget nem ad nekik.

 Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre. Péter első levele 1. fejezet 7. vers

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. Római levél 8. fejezet 28. vers

  • Emlékezzünk arra, hogy Isten időzítése mindig tökéletes.

Mindig megértjük Isten terveit? Nem! Ezért kell bíznunk Benne! Az Ő tervei sokkal magasabb rendűek, mint a mi terveink. Nekünk arról sincs fogalmunk, hogy a saját életünkre nézve mi lenne a legjobb, ez pedig hatványozottan igaz, ha egy városra, országra vagy az egész Földre gondolunk. Sokszor azt hisszük, hogy mi tudjuk, hogy a mi tervünk a jó, de ez csak illúzió.

Kérjünk Istentől bizalmat, hogy az Ő időzítését tudjuk elfogadni és minden körülmények között tudjuk az Ő tervére bízni életünket.

Az Isten útja tökéletes, az ÚR beszéde színigaz. Pajzsa mindazoknak, akik hozzá menekülnek.

Isten ruház föl engem erővel, ő teszi tökéletessé utamat.

Olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, magaslatokra állít engem.

18. Zsoltár 30, 32, 33. vers

d) Emlékezzünk arra, hogy Isten sohasem hagyja magára gyermekeit!

Talán úgy érzed egyedül vagy, egyedül kell szembenézned az életed különböző területein jelentkező nehézségekkel, de attól a pillanattól fogva, hogy megalázkodsz az Atya Isten előtt, megvallod bűneidet, elhiszed, hogy Jézus Krisztus érted történt halálára és feltámadására nézve az Atya megbocsátja bűneidet, elfogadod Isten kegyelmét és átadod teljesen Istennek életed irányítását, a Szentlélek által Isten a családjába fogad Téged is, Ő pedig sosem hagyja el gyermekeit. Veled lesz minden egyes napon a világ végéig vagy földi életed végéig, majd az örökkévalóságba lépve is Ő fog fogadni Téged és közösségben lehetsz Atyáddal örökké.

 Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. Timóteushoz írt második levél 1. fejezet 7. vers

…és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” Máté evangéliuma 28. fejezet 20. vers

E) Isten ezen is át tud segíteni minket!

Ne veszítsük el a reményt! Ne bízzuk el magunkat, de ne is rettegjünk! Legyünk kiegyensúlyozottak és álljunk meg Isten szavának szilárd alapján.

Isten képes minket átvezetni ezen az időszakon is. J

Ha félsz, lehangolt, depressziós vagy, ne feledd el, hogy nem vagy egyedül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!