Abortuszról keresztény szemmel

Önmagából kifordult társadalmunk azt akarja elhitetni velünk, hogy választanunk kell a nők tisztelete és az élet tisztelete között.

Hiszen az abortusszal kapcsolatosan erre a két nagy csoportra oszlottak az emberek. Egyesek azzal érvelnek, hogy minden nőnek joga van dönteni a magzata sorsáról, az egyház, az állam vagy bárki más ne szóljon bele ebbe a dologba, hiszen a nő szexuális életének minden területe szigorúan magánügy.

A másik csoport tagjai azzal érvelnek, hogy a magzat egy élő ember már az anyaméhben így joga van az élethez, az államnak pedig biztosítania kell a magzat számára az élethez való jogának tiszteletben tartását.

Az abortusz mellett voksolók nem sokat szoktak beszélni arról, hogy ez milyen érzelmi terhet, fájdalmat okoz hosszú távon.

Jómagam lelkigondoztam olyan nőt, aki szinte összeroskadt az abortusz okozta érzelmi teher alatt.

A statisztikák szerint, a minden negyedik nőnek az országban volt vagy lesz valamikor életet folyamán abortusza.

Országunk egyik nagy problémája a népességcsökkenés, mennyivel többen lehetnénk, ha az a sok magzat esélyt kaphatott volna az életre?

Nem az a lényeg, hogy én, vagy a politikusok, különböző televízió műsorok szereplői mit gondolnak ezzel kapcsolatosan, a fontos az, hogy mit mond az ember teremtője, az Isten.

  1. Isten a születésünk előtt már tud rólunk és terve van életünkkel.

A Bibliában többször olvasunk arról, hogy Istennek egyedi és csodálatos terve van minden emberrel kapcsolatban.

Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük.

139. Zsoltár 16. vers

Keresztelő Jánosról olvassuk, hogy már az anyja méhében Isten Szentlelke betöltötte és repesett az örömtől: „Amikor hallotta Erzsébet Mária köszöntését, a magzat repesett az ő méhében. És betelt Erzsébet Szentlélekkel, és fennszóval így kiáltott: „Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! Lukács evangéliuma 1. rész

Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek.

Jeremiás 1:5

  • Az élet a fogantatáskor kezdődik!

A Biblia többféle módon utal erre, de van egy igevers, ahol az apára utal Isten, mint nemzőre:

„Hallgass apádra, ő nemzett téged, és ne vesd meg anyádat, ha megöregszik!”

Példabeszédek könyve 23. fejezet 22. vers

Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük.

139. Zsoltár 16. vers

c) Az abortusz gyilkosság.

Az abortusz során fájdalmat okoznak a magzatnak és egy eleven szív, a beavatkozás eredményeképpen megszűnik dobogni.

Nem ironikus? Amikor egy ember szíve megáll, azt mondjuk, hogy a fizikai élete véget ért. Amikor viszont az ember szíve elkezdi az elsőt dobogni, akkor már nem mondjuk, hogy az élete kezdetét vette?

Az Ószövetségben, aki ártott egy várandós édesanyának és a magzatának, azt halállal büntették.

Ha férfiak verekednek, és úgy meglöknek egy terhes asszonyt, hogy az idő előtt megszül, de nagyobb szerencsétlenség nem történik, akkor bírságot kell fizetni aszerint, ahogyan az asszony férje megszabja, és bírák előtt kell azt megadni. Ha viszont nagyobb szerencsétlenség történt, akkor életet kell adni életért. 2 Mózes 21:22-23

Ha volt életed során abortuszod, tudnod kell, hogy Isten szeret téged és szeretne gyógyulást, reményt hozni életedbe. Az Ő kegyelme sokkal nagyobb, mint a legnagyobb bűneink.

  • Minden élet értékes Isten előtt!

A történelem során gyakran el akarta dönteni az emberiség, hogy kiknek van joguk az élethez és kiknek nincs. Isten előtt egy testi fogyatékossággal élő gyermek éppen olyan értékes, mint egy olyan ember, aki „termelni” tud.

Isten adja az életünket és Ő az, aki dönthet arról is, hogy mikor érjen véget.

  • A mi felelősségünk felemelni a szavunkat azok érdekében, akik ezt nem tudják megtenni.

Egy amerikai elnök mondta egyszer: „Amennyiben a magzatokat megkérdezhetnénk az abortuszról, születésük előtt egyik sem értene egyet vele.”

Isten előtt felelősséggel tartozunk azért, hogy felszólaljunk azok érdekében, akik ezt nem tudják megtenni. Ne az államra testáljuk kizárólag ezt a feladatot, hiszen a társadalom alapja nem az állam, hanem a család.

„Nyisd meg szádat a némáért, a mulandó emberek ügyéért!”

Példabeszédek 21:8

Kérlek oszd meg ezt az írást, ha te is szeretnél felszólalni a magzatok jogaiért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!