A harmonikus házasság nélkülözhetetlen elemei!

Minden ember, minden házaspár, minden család egyedi. Vannak viszont olyan fontos elemei a házasságnak, amelyek minden házasságban stabilitást adhatnak a nehéz időkben is, vagy éppen felboríthatják a házasság egyensúlyát, ha hiányoznak ezek a fontos pillérek.

A szilárd házasság alapja természetesen Jézus Krisztus és az Istenben vetett hit. Vizsgáljuk meg, hogy mit kell építenünk erre a szilárd alapra ahhoz, hogy harmonikus kapcsolatunk, házasságunk legyen.

Először is elköteleződést

Az elköteleződés voltaképp szeretet más szóval. Azt jelenti, hogy sosem adjuk fel egymás támogatását, egymásért való harcot, a házasságunk építéséért folytatott folyamatos munkát. Nem a küzdelmeitek száma határozza meg a házasságotokat, hanem az elköteleződés, amit mutattok egymás és a házasságotok iránt ezekben a küzdelmekben.

Az érzéseink percről-percre változhatnak, de ha szilárd döntést hoztunk az elköteleződést illetően, az rendíthetetlenné teszi a házasságunkat.

„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.” Galátziabeliekhez írt levél 6. fejezet 9. vers

Másodszor, vigasztalás

Férj és feleségként egyedi lehetőségek állnak rendelkezésetekre, hogy egymást vígasztaljátok, egymás terhén könnyítsetek és erre nemcsak fizikai értelemben van lehetőség szexuális együttlét, fizikai érintés által.

Ez azt jelenti, hogy otthonunkban, házastársunk számára az a biztonságos „sziget” vagyunk, ahol a házastársunk megnyílhat, kitárhatja szívét, lelkét tudva, hogy biztonságban van, önfeledten nevethet, kikapcsolódhat, lazíthat.

Ha a házastársaddal nem tudtok őszintén és önfeledten nevetni, ez egy intő jel arra nézve, hogy a házasságotokban valami nincs rendben.

Harmadszor, együttérzés

Az önsajnálat önző dolog és árt a házastársunkkal való kapcsolatunknak, házasságunknak, az együttérzés viszont önzetlen dolog hiszen közben nem önmagunkra koncentrálunk, hanem a házastársunkra.

Döntsük el tehát, hogy megmaradunk az önsajnálat mellett és romboljuk a házasságunkat, vagy nemet mondunk rá és tanulni kezdjük az együttérzést.

Ha együttérzéssel beszélgetünk akkor nemcsak szavakat mondunk egymásnak, hanem kölcsönösen bátorítjuk egymást, gyengédek vagyunk egymással szemben, kölcsönösen megbocsátunk egymásnak.

Ha az együttérzésedből fakad a hangnem ahogyan beszélsz a házastársaddal, a házasságodat és a házastársadat építeni fogod.

Negyedszer, kommunikáció

A házasság számára olyan a kommunikáció, mint a pulzus a testünk számára. Lehetetlen életben maradni hosszabb ideig pulzus nélkül. Ugyanígy egy házasság sem maradhat meg hosszú távon megfelelő kommunikáció nélkül.

Rendkívül fontos, hogy őszinte figyelemmel hallgassuk meg egymást és szeretetünket, őszinte törődésünket kifejezve osszuk meg gondolatainkat egymással.

Ha ezeket a dolgokat szem előtt tartjátok és odafigyeltek arra, hogy a házasságotokban működjenek, jó irányba fogtok haladni.

A „Hálás vagyok érted” 30 napos kommunikációs online tréning jó kezdet lehet, hogy elkezdjetek egy szilárd alapokon nyugvó házasságot építeni.

Bővebb információért írj nekünk üzenetet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!