A férjeknek tényleg csak szexre van szükségük?

Vannak nők, akik úgy gondolják, hogy mi férfiak nagyon egyszerű „lények” vagyunk. Csupán két dolgot kell megkapnunk és akkor minden rendben van a házasságban: jó ételeket és rendszeres szexuális kielégülést.

Ez az előítélet igaz lenne? Csak annyira igaz, amennyire az a feleségekkel kapcsolatos előítélet, hogy egy új cipő vagy ruha elég ahhoz, hogy értékelve és szeretve érezzék magukat.

Tény, hogy a szexuális beteljesedés alapvetően fontos része a házasságnak, de van még néhány dolog, amire érdemes odafigyelned férjed szükségeit, vágyait illetően.

A férjek többsége vágyik arra, hogy tisztelje a felesége.

Amikor a feleségem nemcsak szavakkal fejezi ki a tiszteletét, hanem érzem azt is, hogy tetteivel is kifejezi, hogy tisztel és felnéz rám, hihetetlenül erőteljesnek érzem magam.

Mit tesz egy férfi, amikor nem érzi azt, hogy a felesége őszintén tiszteli? Legtöbb esetben „automata” üzemmódba kapcsol és mindent rutinból él meg.

Ezzel pedig máris belekerül a két fél egy ördögi körbe. A feleség nem tiszteli a férjét, mert rutinból él meg sok mindent a házasságban is, a férj pedig rutinból él meg mindent, mert úgy érzi, nem tiszteli a felesége.

Ilyenkor nézeteltérések sora alakul ki a két fél között és, ha nem fordulnak tanácsadóhoz, hogy a segítségével felismerhessék az ördögi kört, ami beszippantotta őket, akár a házasságuk is rámehet erre. Egy férfi számára olyan a tisztelet iránti vágy, mint az oxigén.

Megfullad egy olyan kapcsolatban, amelyből a tisztelet hiányzik.

Másodszor, a férfiak többsége szeret olyan munkába fogni, ami ösztönzi és kihívásokat tartogat számára.

Nem minden férfinek van olyan munkahelye, amelyben megtalálja a neki szükséges kihívásokat és ösztönzést. Vannak olyan férfiak, akik ragaszkodnak a munkahelyükhöz, hiszen fontos számukra a családjuk anyagi szükségeiről gondoskodni, de ilyenkor támogasd a férjedet abban, hogy a munkahelyén kívül találjon olyan feladatokat, kihívásokat, amelyek ösztönzőleg fognak hatni rá.

 Harmadszor, minden férfinak szüksége van egészséges barátságokra más férfiakkal.

A 21. században, számos tanulmány figyelmeztet a férfiak elmagányosodására. Ahogyan telnek az évek és a férfiak, idősebbek lesznek, annál inkább morzsolódnak le a férfitársaikkal való barátkozási lehetőségek.

Minden férfinak szüksége lenne egészséges baráti kapcsolatokra más férfiakkal, de rohanó világunkban egyre kevesebb férfi hajlandó időt és energiát fektetni hasonló baráti kapcsolatok kiépítésébe.

Egy szűk baráti körben minden férfi megtalálhatja az elszámoltathatóságot, a bajtársiasságot, és a bíztatást, amire szüksége van. Bátorítsd hát a férjedet, hogy fektessen időt és energiát olyan barátságok építésére, amelyek pozitív hatással lesznek életére.

Negyedszer, minden férfi szeretne biztos lenni abban, hogy a felesége boldog vele.

Egy férj annyira lesz boldog egy házasságban, amennyire boldognak gondolja feleségét. Amikor egy férfi érzi, hogy a felesége boldog és biztonságban érzi magát mellette, akkor tudja a legjobbat adni önmagából.

Ha a férj úgy érzi képtelen boldoggá tenni feleségét, ő maga is boldogtalannak, békétlennek és sikertelennek fogja érezni magát életének minden területét illetően.

„ Boldog anya, boldog gyermek”- tartja a mondás. Ez viszont igaz a „boldog feleség, boldog férj” vonatkozásában is.

Ötödször, a férjednek néha szüksége van egy kis elvonulásra, hogy gondolkodhasson.

Minden férfinak szüksége van csendre, gondolkodásra, hogy bizonyos dolgokat rendezhessen a gondolataiban.

Van olyan férfi, aki ezt kertészkedés során teszi, más elmegy pecázni, megint más csak egyszerűen üldögél a kedvenc székében és lazít.

Ilyenkor egy férfi általában átgondolja, újra fogalmazza céljait, feltöltődik testileg és lelkileg egyaránt.

Ez természetesen nem lehet kifogás arra, hogy egy férj elszakadjon a családjától erre a szükségre hivatkozva.

Az élet bizonyos szakaszában az egyetlen lehetőség az elvonulásra az, ha a férj korábban ébred, mint a család többi tagja, hogy csendben lehessen, a nap további részében pedig helyt kell állnia azok körében, akiknek a családban szükségük, van rá.

Amint a gyerekek kirepülnek, már sokkal egyszerűbb lesz módot találni az elcsendesedésre is.

Hatodszor, a férjnek néha ki kell engednie a „gőzt”.

Mi férfiak hajlamosak vagyunk magunkba tartani érzéseinket és így dolgozni fel a minket érintő dolgokat, de amikor ezek felgyülemlenek és felszínre törnek, általában nem sírunk vagy szomorkodunk, hanem gyakrabban ingerlékenyebbekké válunk.                                                                                Éppen ezért fontos nekünk, férfiaknak, hogy kibéküljünk a múltunkkal, meg kell bocsátanunk azoknak is, akik mélyen megsebeztek minket és nem engedhetjük, hogy a bosszúvágy eluralkodjon a gondolatainkon.

Ha néha a férjed ingerültebb, légy vele megértő.

Hetedszer, legfontosabb dolog, amire szüksége van: Isten kegyelme.

Meggyőződésem, hogy minden ember legfőbb szükséglete, hogy megismerje Istent, a Jézus Krisztusba vetett megmentő hit által.

A Biblia tanulmányozása és az imádkozás formálta eddig leginkább életemet. Teljesen mindegy ki voltál, mit tettél a múltban, Isten kegyelme nagyobb minden bűnödnél, vétkednél, mulasztásodnál.

Nem kell feltétlenül egyetértened velem, hiszen lehet, te egészen más hitben élsz, de azt tapasztaltam, hogy akkor teljesedhet ki igazán egy ember élete, ha Isten kezébe teszi azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!