10 igevers, ami megváltoztathatja a házasságodat!

A Biblia voltaképp egy szerelmeslevél Istentől, ami tele van inspirációval és útmutatással az életünket tekintve.

Teljesen mindegy milyen meggyőződéssel bírsz, olvasd el a következő 10 igeverset, amelyek megváltoztatták életemet, házasságomat és a te számodra is bátorítást, útmutatást jelenthetnek.

Amennyiben alkalmazod is az igeversekből kapott üzenetet, meg fogod látni, hogy a Bibliának mennyire aktuális, gyakorlati üzenete van, amely által az életed és a házasságod is jó irányba terelődhet.

 1. Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Péter első levele 4. rész 8. vers

A mai világban hajlamosak vagyunk túlbonyolítani az emberi kapcsolatainkat, köszönhetően a sok keleti, misztikus, motivációs „szerencse süti” bölcsességeknek, holott egyszerűen szeretnünk kell egymást őszintén, mélyen, önzetlenül. A szeretet által házastársunk jellemhibáin felül tudunk emelkedni és ezek nem mérgezik meg a kapcsolatunkat. Ugyanakkor az is tudatosodik bennünk, hogy nekünk is, mint mindenki másnak megvannak a magunk hibái.

 • Még mindketten mezítelenek voltak: az ember és a felesége; de nem szégyellték magukat. Mózes első könyve 2. rész 25. vers

Egy házasságban fontos, hogy „mezítelenek” legyünk egymás előtt. És itt nem csak a szexuális értelemben gondolkodjunk, hanem érzelmi, lelki szinten is.

Az, hogy „mezítelenek” vagyunk a házastársunk előtt, feltételezi az őszinteséget, elszámoltathatóságot, sebezhetőséget és azt, hogy olyannak látjuk a másikat amilyen valójában és elfogadjuk minden gyengeségével együtt.

Ez alapvetően fontos egy házasságban, mert enélkül kihal az intimitás a kapcsolatból. Sajnos sok válságba került házasságból hiányzott ez az alapvető „lemeztelenedés.” Emlékszem egy feleségre, akinek a férje kamionsofőr volt, és nem működött ez a fontos aspektus a házasságában.

Folyamatosan azon gondolkodott, hogy a prostituáltak fő célpontjai külföldön a kamionsofőrök, és vajon a férje vette-e már igénybe hosszú útjai során prostituált „szolgáltatásait”? Mivel azonban nem voltak „meztelenek” egymás előtt, a feleség nem merte megkérdezni erről a férjét, ehelyett a saját negatív gondolatai miatt gyötrődött. Hiába tanácsolta neki a lelki gondozó, hogy beszéljen erről őszintén és egyenesen a férjével, mert a feleség nem szánta rá magát. Talán magadtól is kitaláltad, hogy az intimitás kihalt a házasságban és válságba kerültek.

 • és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. Római levél 12. fejezet 2. vers

Nem kell túl sok bulvárlapot elolvasnunk, hogy rádöbbenjünk, a mai világ elképzelése a házassággal kapcsolatosan teljesen helytelen.

A mi házasságunkat nem alapozhatjuk a bulvárlapokban és a média egyéb felületein szajkózott hazugságokra. Megtehetjük, de készüljünk fel arra, hogy a házasságunk, családunk nem fogja túlélni.

Isten és nem Hollywood alkotta meg a házasság szövetségét, ezért fontos, hogy Isten szavát, alapelveit építsük be a gondolatvilágunkba, hogy az életünk, házasságunk sikeres és boldog legyen.

 •  De aki asszonnyal (vagy férfival) lesz házasságtörő, az esztelen, önmagát rontja meg, aki ilyet csinál. 

Példabeszédek könyve 6. rész 32. vers

Nem véletlenül olvashatunk sokat a házasságtörésről a Bibliában, hiszen kimondhatatlan károkat tud okozni és sok család, élet hullott már szét miatta.

A megcsalás nemcsak annak okoz kimondhatatlan sebet, akit megcsalnak, hanem annak is aki a megcsaló.

Egy statisztika szerint, amit nemrég olvastam, világszerte 30 millió házas regisztrálta magát különböző weboldalakon, amelyeknek a célja, hogy szeretőt találjanak maguknak.

Senki sem jöhet ki jól a házasságtörésből.

 • Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében.  Máté evangéliuma 5. rész 28. vers

Krisztus felemelte a mércét. A mai világban a gondolataink és fantáziáink nem számítanak megcsalásnak. Isten szerint viszont mentálisan (gondolati szinten) is meg lehet csalni házastársunkat. Nemcsak fizikailag, de mentálisan is hűséget kell tanúsítanunk, ez pedig kizárja a pornográfia „fogyasztását” a házasságban.

 • Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt;

Ez nemcsak a házasságunkra vonatkozó tanács, hanem életünk minden területén alkalmazhatjuk.

Isten azt szeretné, ha békességben élnénk életünket és nem folyamatos idegeskedés és aggodalmaskodás között őrlődve.

 • Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében.

Efézusiakhoz írt levél 5. rész 21. vers

A mai világban nem népszerű dolog alávetni magunkat a másiknak. Ha viszont engedelmeskedünk Isten szavának, és a házastársunk szükségeit a magunkéi elé helyezzük, a házasságunk virágozni fog.

 • Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte, Efézusiakhoz írt levél 5. rész 25. vers

Ez az egyik legnehezebb kihívás, ami elé Isten állítja a férjeket, hiszen Krisztus példáját kell követnünk az önfeláldozásban.

Szeretném úgy szeretni feleségemet, ahogyan Krisztus szereti az egyházat. Ha erre törekszünk teljes erőnkkel minden egyes nap, a házasságunk gyökeresen meg fog változni a legpozitívabb irányba.

 1. A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Korinthusiakhoz írt első levél 13. rész 4. vers

Ebben a rövid igeversben olyan lényeges alapelveket találunk. A szeretet türelmes, jóságos, hát legyünk türelmesek, jóságosak a házastársunkkal szemben. A szeretnem nem irigykedik, nem féltékenykedik, nem büszke, hát alázzuk meg magunkat a házastársunkkal való kapcsolatunkban és legyünk önzetlenek. Ez egyszerűen hangzik, de nem is olyan egyszerű az önző, romlott emberi természetünk miatt.

 • Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.

Efézusiakhoz írt levél 4. fejezet 32. vers

Képzeljük, el milyen lenne a házasságunk, ha naponta elsődleges lenne számunkra, hogy kedvesen, jóságosan és irgalmasan, megbocsátó szívvel viszonyulnánk házastársunkhoz?

Ha elolvastad ezeket az igeverseket és a bennük rejlő igazságokat, majd bólogatva egyetértesz, de semmit sem alkalmazol, semmi sem fog változni.

Ha hiszel a fent olvasott alapelvekben, kezdd el alkalmazni őket. Ha kételkedsz velük kapcsolatosan, tégy egy próbát! Kezdd el alkalmazni őket és figyeld az eredményt.

2 hozzászólás “10 igevers, ami megváltoztathatja a házasságodat!” bejegyzéshez

 1. Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében.

  Efézusiakhoz írt levél 5. rész 21. vers

  A mai világban nem népszerű dolog alávetni magunkat a másiknak. Ha viszont engedelmeskedünk Isten szavának, és a házastársunk szükségeit a magunkéi elé helyezzük, a házasságunk virágozni fog.

  De mi van akkor, ha teljesen mástól vagyunk boldogok?
  Férjem szeret békében együtt lenni, nyugalomban. Nem vár el semmit, nem akar semmit, csak együttlenni (egy fedél alatt)
  Én ennél többre vágyom, én szeretnék beszélgetni, elmondani az érzéseim, gondolataim, szükségem van a közelségére érzelmileg és testileg is.
  Ebben a helyzetben nem tudom értelemzni a passzust. Hisz ha egyikünk alárendeli magát a másik akaratának, akkor ő nem boldog…
  De meg sem változtathatjuk a másikat.
  Rég kűzdök ezzel a problémával… Mi a megoldás?
  Köszönöm

  1. A kérdés nagyon jó.
   Így nagyon nehéz véleményt mondani, hiszen ahhoz sokkal többet kellene tudnom a házasságukról, de azt biztosra veszem, hogy a házastárs nem véletlenül zárkózik el a kommunikációtól, testi közelségtől. Gondolom, hogy nem egyik napról a másikra érkeztek ehhez a szakaszhoz. Amennyiben úgy gondolja, keressen rá oldalunkra facebookon és írjon nekünk.
   Üdvözlettel, Tencut Zoltán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

*

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót!